INSPEKCIJA U "BORAVKU": Posle nesrećnog događaja u OŠ "Banović Strahinja"

B.B.

18. 09. 2024. u 16:39

POSLE nesrećnog slučaja, kada je u utorak u poslepodnevnim časovima učenik S.Đ (10) pao sa prozora na prvom spratu OŠ "Banović Strahinja", Ministarsvo prosvte je uputilo prosvetnu inspekciju koja će utvrditi šta se dogodilo i ko je odgovoran.

Foto: I. Marinković

U saopštenju škole koje je potpisala direktorka Tatjana Novosel, se navodi da se nemio događaj desio u utorak oko 16.05 časova, u grupi produženog boravka za učenike četvrtog razreda, kada je učenik S.B., još uvek nerazjašnjenim okolnostima, pao sa prozora učionice na prvom spratu. On je hitno je prebačen u Urgentni centar, gde mu je ukazana pomoć.

- Svi zaposleni u školi izražavaju svoju duboku zabrinutost i u ovom trenutku jedino je važno da se dečak oporavi - piše u saopštenju.

Škola je, kako se dodaje, preduzela sve aktivnosti predviđene Pravilnikom o Protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje i Pravilnikom za postupanje ustanove u kriznim situacijama. O svemu su obavešteni nadležna školska uprava, odnosno Ministarstvo prosvete, kao i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Takođe, upućena je molba medijima da poštuju privatnost porodice dečaka.

Pogledajte više