SA "ZELENJAKA" OPET KREĆU AUTOBUSI: Posle nešto više od dve nedelje putari završili sređivanje najveće prestoničke okretnice

A. Z. K.

15. 08. 2024. u 06:30

POSLE više od dve nedelje sređivanja najveće prestoničke okretnice Zeleni venac, 16 linija gradskog javnog prevoza juče je vraćeno na svoju redovnu trasu.

Privatna arhiva

Na okretnici je postavljen novi asfalt i sređen je trotoar, a posao je vredan skoro 30.000.000 dinara.

Radovi su počeli krajem jula, a iako je bilo najavljeno da će radovi trajati do 11. avgusta, oni su se ipak odužili dva dana, pa su autobusi sa ove stanice krenuli tek juče ujutru.

- U okviru završenih radova izvršena je kompletna zamena nosećeg i habajućeg sloja asfalta, popravke na nosećoj konstrukciji, neophodna prevezivanja i zamena dotrajalih elemenata instalacija, kao i zamena ivičnjaka i asfaltiranje jednog dela trotoara Ulice Jug Bogdanove - saopštili su u Sekretarijatu za javni prevoz. 

Kako su saopštili, na okretnici je asfaltiran prostor od 2.700 metara kvadratnih, a novi sloj urađen je i na još 1.000 kvadrata u Jug Bogdanovoj ulici. Sređeno je i 500 kvadrata trotoara na polaznom stajalištu linija 56 i 56L sa strane pijace.

Na uglu Pop Lukine, Crnogorske, Gavrila Principa i Jug Bogdanove napravljen je novi kružni tok. Ceo potez saobraćajnica od Narodnog fronta do Karađorđeve ulice dobio je novi kolovoz.

Pogledajte više