SELI SE DEPONIJA IZ BULEVARA: Posle 15 godina na pomolu rešavanje velikog ekološkog problema na Zvezdari

B.B.

13. 08. 2024. u 09:00

POSLE 15 godina na pomolu je rešenje problema divlje deponije u Bulevaru kralja Aleksandra 403 do 405, koja je predstavljala jedan od većih ekoloških problema na Zvezdari.

Foto: Opština Zvezdara

I pored brojnih prijava građana, rešenje za uklanjanje deponije nije bilo izvodljivo bez saglasnosti vlasnika parcele, koja je bila predmet prodaje u nekoliko slučajeva. Čak je pokrenut i stečajni postupak, pa su rešenja o izvršenju uklanjanja deponije ostala nerealizovana.

Posle više apela, Komunalna inspekcija opštine Zvezdara uspostavila je kontakt sa sadašnjim vlasnikom, kao i sa nadležnim službama Grada. Zajedničkom akcijom MUP Zvezdara, Komunalnom inspekcijom Zvezdara, Komunalnom milicijom Grada Beograda i zakonskim zastupnikom parcele obavljen je uvid u stanje na parceli, količini otpada, uključujući i nekoliko nelegalnih objekata.

- Investitor je preuzeo obavezu da dostavi plan uklanjanja smeća, ograđivanja parcele i obezbeđivanje od nelegalnog odlaganja otpada i divlje gradnje - izjavila je dr Gordana Mišev, članica Veća GO Zvezdara. - Vrlo smo zadovoljni što smo jednim sistemskim pristupom pokazali da brinemo o zdravlju i bezbednosti naših građana i da je nedopustivo da u najdužoj ulici u Beogradu, koja povezuje centar sa perifernim naseljima, postoji bilo kakva divlja deponija, koja pored ekoloških posledica predstavlja jedno ruglo naše opštine. Nadamo se, u narednih nekoliko meseci, krenućemo u postupak rešavanja najveće deponije u ovom delu grada.

Pogledajte više