OBRENOVAČKO LETO: Koncerti, predstave, slikarske kolonije...

B.B.

10. 08. 2024. u 16:31

U okviru tradicionalne manifestacije "Obrenovačko leto" tokom avgusta biće organizovani različiti kulturni programi.

Foto N. FiFić

Prema rečima Zorana Ćorlomanovića, koordinator za organizaciju tradicionalnih manifestacija, ovog vikenda je počela likovna kolonija koja će trajati do 15. avgusta koja će, kao i prethodnih godina u Arboretumu okupiti veliki broj akademskih slikara.

- Važno je da, tokom trajanje Likovne kolonije, posetimo naše umetnike, pružimo im podršku i upoznamo njihov rad - naveo je Ćorlomanović.

Svečanim defileom gradskim ulicama za sutra u 19 časova je zakazan početak Međunarodnih susreta folklora.

- Koncert će se održati na trgu u 20 sati, a drugi je planiran za 13. avgust u isto vreme - naveo je Ćorlomanović. - Imaćemo goste iz Bolivije, Kube, Bugarske, Republike Srpske. Nastupiće i naša kulturno-umetnička društva, pevačke grupe, frulaši. Reč je o bogatom kulturnom programu, koji će zainteresovati naše sugrađane.

On je najavio i programe koji će se održati na letnjoj sceni kod obrenovačke banje.

- U četvrtak, 15. avgusta u okviru Paleških vragolija glumci Obrenovačkog pozorišta recitovaće i pevati. Tamburaški orkestar na ovoj sceni nastupiće 28. avgusta - naveo je Ćorlomanović.

Bogat kulturni program biće organizovan i u mesnim zajednicama opštine Obrenovac. Kulturna manifestacija "Obrenovačko leto" biće zatvorena nastupom crkvenog hora Sveti Joakim i Ana.

Pogledajte više