NOVI ASFALT KA MIRIJEVU: Jedna od najfrekventnijih ulica na Zvezdari dobila novu presvlaku

S.V. 06. 08. 2024. u 13:00

KOLOVOZ u Ulici vitezova Karađorđeve zvezde, jedne od najfrekventnijih u Mirijevu, konačno je završen. Posle apela građana, putari su stari asfalt zamenili novim u dužini od 330 metara, sanirali su trotoar i postavili nove ivičnjake duž 750 metara.

GO ZVEZDARA

Da su radovi završeni na vreme, a saobraćaj pušten duž Vitezova Karađorđeve zvezde, uverio se i predsednik Opštine Zvezdara Mihailo Dosković, koji je obišao ovu lokaciju i razgovarao sa žiteljima naselja.

- Na inicijativu građana, ekipe JKP "Beograd put"izvršile su sanaciju jedne od prometnijih ulica u Mirijevu, Ulice vitezova Karađorđeve zvezde u delu od Milana Rakića pa sve do Mirijevskog bulevara - istakao je Dosković. - Građani su se obratili Opštini i zamolili da se kolovoz u ovoj ulici sanira. Mi smo prijavu stanara ovog dela Mirijeva predstavili stručnim službama JKP "Beograd put" i novi izgled ulice je rezultat naše uspešne saradnje.

Saniraju i Zahumsku

PUTARI su juče počeli radove na sanaciji kolovoza u Zahumskoj ulici. Opština Zvezdara pokrenula je inicijativu kod nadležnih službi da ova ulica bude uređena, kada su dobili peticiju koju je potpisalo oko hiljadu žitelja ovog dela grada. Kako je rečeno, ulica će dobiti novi asfalt u dužini od 600 metara

Kilometar i po dalje, u Ulici Vjekoslava Kovača komšije su se žalile zbog nezavidnog stanja parka kod vrtića "Plavi čuperak", što su nadležne službe rešile. Predsednik Dosković kaže da su se potrudili da taj prostor bude uređen i očišćen kako bi pokazali da je Opština mesto "gde se pažljivo slušaju građani i gde se reaguje u skladu sa njihovim potrebama".

GO ZVEZDARA

Asfaltiranje Zahumske ulice

- Zamolio bih građane da i oni čuvaju našu Zvezdaru i svako svojim primerom da doprinos na podizanju svesti o očuvanju životne sredine - rekao je Dosković.

Tom prilikom, predsedniku i Opštini zahvalili su se građani koji su prijavili problem kao i rukovodilac vrtića "Plavi čuperak".

Bilo je primedaba i na račun zelene površine kod okretnice autobusa 27E u Mirijevu. Radnici komunalnih preduzeća su već tokom vikenda počeli da kose, uređuju i čiste ovaj potez.

Pogledajte više