POMAŽU UREĐENJE HRAMOVA: Opština Surčin izdvojila dva miliona dinara za izrada projekta sanacije tri crkve

B.B.

08. 07. 2024. u 14:51

OPŠTINA Surčin izdvojiće dva miliona dinara za finasiranje projekata uređenja tri crkve - Hrama SV. Arhangela Gavrila u Progaru, Slovačkoj evangelističkoj A.V. crkvenoj opštini u Boljevcima i u Hramu Vaznesenja gospodnjeg u Jakovu.

Foto: Opština Surčin

- Već godinama unazad finansira projekte crkava i verskih zajednica koje se nalaze na teritoriji surčinske opštine - rekao je Stevan Šuša, predsednik opštine. - Na taj način opština želi da pruži svesrdnu podršku u očuvanju i obnovi svetih hramova koji su sagrađeni na našoj teritoriji i okupljaju veliki broj vernika. Takođe nastojimo da na ravnopravan način očuvamo tradiciju i različitost žitelja naše opštine,ulaganjem sredstava, kako u pravoslavne hramove tako i u rimokatoličku i slovačku crkvu.

Prilikom potpisivanja ugovora, sveštenici su iskazali veliku zahvalnost predsedniku opštine Surčin, ističući da im odobrena sredstva izuzetno znače za sve planirane aktivnosti. Oni su izrazili nadu da saradnja treba da se nastavi i u narednim godinama, s obzirom da prilozi vernika nisu dovoljni da bi se hramovi očuvali i unapredili.

Pogledajte više