NAJBOLJI PRIMER KAKO TREBA RADITI: Ministar zdravlja Zlatibor Lončar posetio Dom zdravlja "Savski venac"

B.B.

06. 07. 2024. u 14:41

MINISTAR zdravlja dr Zlatibor Lončar obišao je juče Dom zdravlja "Savski venac", koji je nedavno renoviran. On je razgovarao sa zaposlenima i sa pacijentima koji se leče u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Foto: Ministarstvo zdravlja

Nakon obilaska, ministar Lončar je istakao da je DZ "Savski Venac" danas primer drugim domovima zdravlja po svojoj organizaciji, funkcionisanju i uslovima u kojima rade zaposleni i u kojima se obavljaju pregledi građana.

- Imao sam želju da obiđem DZ "Savski venac", jer sam čuo od pacijenata da se dosta toga promenilo, i želeo sam lično da se uverim - rekao je Lončar. - Sa direktorom sam obišao celu ustanovu, pokazao mi je to što je urađeno, kako izgleda. Izuzetno sam ponosan na sve ono što sam video ovde. Ponosan sam na ljude koji ovde rade, na direktora, na ceo njegov tim. Razgovarali smo i sa pacijentima koje smo zatekli, koji su prezadovoljni kako sve funkcioniše u ovoj ustanovi.

U DZ "Savski venac" adaptirano je i opremljeno oko 2.400 metra kvadratnih prostora. Izvedeni su radovi u suterenu, prizemlju, prvom i drugom spratu Doma zdravlja u Pasterovoj 1. Renovirana je Služba zdravstvene zaštite odraslih građana sa kućnim lečenjem i patronažom, kao i Služba specijalističko konsultativnih delatnosti (oftalmologija, otorinolaringologija, interna medicina, psihijatrija, medicina rada i fizikalna medicina). Takođe, "novo ruho" dobila je Službe zdravstvene zaštite žena sa izmeštanjem ginekološkog ultrazvuka u renoviran prostor ginekologije, deo Službe radiološke dijagnostike odnosno izmeštanje Ultrazvučnog kabineta u poptpuno renoviran i opremljen prostor sa novim ultrazvučnim aparatom, kao i deo prostora tehničkog odeljenja.

- Zahvalni smo ministru Lončaru na današnjoj poseti i lepim rečima - rekao je dr Zoran Bekić, direktor DZ "Savski venac". -Broj naših zdravstvenih kartona je više od 80.000 što dvostruko prevazilazi broj stanovnika opštine kojih je oko 38.000, što najbolje govori o kvalitetu zdravstvenih usluga koje pruža naš dom zdravlja. Mi nemamo liste čekanja, ni za UZ preglede, ni za mamografske preglede, niti za laboratorijske usluge. Uradili smo puno toga, uz podršku ministarstva zdravlja i ministra Lončara, nastavljamo dalje da podižemo nivo i kvalitet usluga koje pružamo našim građanima.

Pogledajte više