BRODOVI U BALU NA VODI: Od Brankovog mosta do Gazele defilovalo šezdesetak šareno ukrašenih plovila (FOTO)

S.V. 16. 06. 2024. u 17:55

SAVA je sinoć, na potezu od Gazele do Brankovog mosta bila prava modna pista za oko 60 šareno ukrašenih plovila koja su defilovala u okviru "Karnevala brodova", kojim je završena dvomesečna manifestacija "Beogradski dani porodice".

I.MARINKOVIĆ

Program je počeo u 17.00 časova himnom Beograda i hitovima za decu koju je izbeo hor "Čarolija" uz pratnju plesne grupe "La Luna" i mažoretkinja iz Bele crkve u čijem nastupu su uživali mnogobrojni posetioci na Sava promenadi. Posle 18 časova, usledio je svečani defile Policijskog orkestra, koji je postao svojevrsni zaštitni znak manifestacije.

A sat vremena kasnije - spektakl. Predvodnik parade na vodi, čuveni brod "Vatrogasac" sa vodenim topovima poveo je karneval. Za njim su plovili "Horizont" sa članovima Internacionalne policijske asocijacije IPA, atraktivna turistička plovila, jedriličari Akademskog jedriličarskog kluba "Beograd" i ostali iz svih prestoničkih marina.

Kada je završen bal na vodi, program je nastavljen na obali, a posetioci su uživali u koncertu gudačkog kvarteta "Dinamika Mjuzik", koji čine tri električne violine i di-džej.

Slikarstvo na Trgu

MANIFESTACIJA "Beogradski dani porodice", koja se od 15. aprila održavala na više mesta u širem centru grada, juče je završena. Osim Karnevala brodova, Beograđani ali i svi gosti prestonice koji nisu stigli da dođu i da vide defile plovila na vodi, imali su prilike da uživaju na Trgu republike, gde je održano finale međunarodnog takmičenja u slikarstvu "Art battle".

Usledio je koncert Zorje, a zatim i grupe "Dečak iz vode", posvećene sećanju na Milana Mladenovića i EKV, a čija je specijalna gošća Tanja Jovičević otpevala neke od najpoznatijih pesama ove grupe.

Na prostoru ispred TC "Galerija", sve do Kule Beograd, roditelji i deca uživali su u likovnim radionicama "Obojena barka, porodična barka", Dečjeg kulturnog centra Beograda, postavci Muzeja iluzija i bogatom karnevalskom bazaru sa suvenirima, umetninama, rukotvorinama i domaćim proizvodima.

Među izlagačima bilo je Udruženje žena iz Vojvodine "Naše nasleđe", koje predstavlja ručne radove heklanja, pletenja, vezenja i tkanja...

Pogledajte više