NOVA TRŽNICA KRAJEM GODINE: Izgradnja pijace u Obrenovcu napreduju punom parom

S.V. 04. 06. 2024. u 12:10

DO kraja godine, nova pijaca u Obrenovcu zasijaće punim sjajem, a sugrađani će da dobiju modernu tržnicu na kojoj će moći da trguju i kupuju voće, povrće, mlečne proizvode, ribu, jaja...

GO OBRENOVAC

Majstori rade po planu, a na ovoj parceli već se vide prvi delovi garaže, ploče i stubovi koji će da nose krovnu konstrukciju objekta.

Prema rečima predsednika opštine Obrenovac Miloša Stanojevića, novi objekat zadržaće "dušu" Obrenovca, a ljudi će ovde, osim da trguju, moći da se susreću i druže.

- Radovi teku planiranom dinamikom, na gradilištu je svakodnevno više od 50 radnika, što potvrđuje činjenicu da će rokovi biti ispoštovani, tako da ćemo do kraja godine imati novu, savremenu pijacu sa prvom podzemnom javnom garažom u Obrenovcu sa 75 mesta - najavljuje Stanojević.

Radovi su počeli u julu prošle godine na prostoru između ulica Vuka Karadžića, Vojvode Mišića, Doma zdravlja i gradskog trga, a projekat je vredan oko milijardu i po dinara. Stari kompleks zelene pijace je srušen, a u okviru nove biće izgrađena tri putnička i jedan teretni lift, kao i jedan za transport otpada.

GO OBRENOVAC

Grade se dve zatvorene hale, u jednoj su predviđene tezge za zelenu pijacu a u drugoj rashladne vitrine za mlečne proizvode. Tu će biti i 32 lokala i kancelarije za administraciju.

Obnoviće i Zemunsku

POSLE modernizacije pijaca Palilula, Stari Merkator, Borča i Beogradski buvljak, i pijaca Zemun, smeštena u starom jezgru te beogradske opštine, biće u potpunosti rekonstruisana i dobiće novi izgled, saopštilo je JKP "Beogradske pijace".

Kako se navodi, pijaca će imati izgled koji će se uklopiti u ambijentalnu celinu starog jezgra Zemuna.

Biće postavljeni nova oprema, nadstrešnica, kao i gastro blok namenjen svim ljubiteljima dobre kuhinje i prijatne atmosfere, a posetioci će moći da uživaju u kupovini i raznovrsnim street food restoranima, ali sada na kompletno uređenoj pijaci.

Pijaca u Obrenovcu radi svakog dana, ali su građani navikli da je subota "pijačni dan", kako se nekad govorilo. Zato je subotom bilo velikih gužvi, pogotovo kada svatovska kolona naiđe istom ulicom koja vodi pored pijace. Pešaci će do novog objekta dolaziti iz više mesta, i iz Ulice Vuka Karadžića i iz novoplanirane ulice, kao i iz unutrašnjosti bloka sa susedne jugozapadne parcele, a za automobile su predviđene kolske rampe iz obe ove ulice. Nova ulica gradiće se od septembra, širine 12 metara sa pešačkim prelazima, trotoarima i 78 parking-mesta sa leve i desne strane ulice, a iz nje će se ulaziti u podzemnu garažu.

Pogledajte više