BESKUĆNIH NASRNUO NA PROLAZNICU: Napao ženu na Zelenom vencu, ranije lomio tezge u prolazu

Š. MAROVIĆ 30. 05. 2024. u 21:12

U NAJPROMETNIJEM podzemnom prolazu u prestonici na Zelenom vencu danas oko 12 sati došlo je do incidenta, kada je beskućnik verbalno i fizički nasrnuo na jedu od prolaznica.

Privatna arhiva

Vidno uzmenirena, sačekala je komunalnu miliciju, koja je uzela izjave.

Ipak, kako ističu očevici, napadač je i ranije pravio incidente, i gotovo da nikada nije sankcionisan. Reporteri "Novosti" su posetili lokaciju u samom centru grada i zatekli prodavce, ali i beskućnika koji je napravio problem.

- Ovo nije prvi incident koji se dogodio njegovom zaslugom - pričaju nam zaposleni iz obližnje pekare. - Pre mesec dana pobacao je sve sa tezgi koje se nalaze u prolazu. I ovaj incident se dogodio iz čista mira, kada je nasrnuo na ženu. Ona je bila uznemirena, počela je i da plače, a komunalna milicija brzo je stigla. Ipak, svi su upoznati sa problemima koje pravi ovaj beskućnik, ali kažu da su gotovo nemoćni.

NELEGALNI PRODAVCI

PRODAVCI koji godinama u prolazu drže improvizovane tezge nebrojeno puta dobijali su kazne i privođenja od strane komunalne milicije. Ipak, do danas oni nisu uspeli da ih uklone sa ove lokaciji, pa se često dešava da zauzmu veći deo prolaza. Zbog toga je prisutna česta ogorčenost građana, jer u špicu jedva se može mimoići dvoje ljudi.

Slično u nam potvrdili i ulični prodavci, koji ističu da je on uglavnom miran, ali da se dese trenuci kada potpuno poludi i izgubi razum. Tada postaje izuzetno agresivan.

- Sav novac koji dobije od prolaznika potroši na alkohol i verovatno u kombinaciji sa nekim lekovima to daje loše rezultate - pričaju. - Komunalci su nebrojeno puta dolazili zbog njega, ali ništa se nije promenilo. Čuli smo par puta da je on za psihijatrijsku ustanovu, ali da ni tamo neće da ga prime. Inače, na Zelenom vencu godinama se okupljaju beskućnici, posebno je to vidljivo tokom noćnih sati. Tako da se često dešavaju tuče.

Kako predlažu naši sagovornici, jedino rešenje je da policija ovde napravi svoju ispostavu, gde bi dežurali 24 sata.

Pogledajte više