BIRAJU SE NAJBAŠTE I BALKONI: Evo kako da i vaša zelena oaza učestvuje na takmičenju

S.V. 27. 05. 2024. u 17:33

AKCIJA "Za zeleniji Beograd", koju organizuje JKP "Zelenilo Beograd" ove godine traje do 21.juna, a izbor najlepših zelenih prostora biće u sedam kategorija. Cilj ove akcije je razvijanje pozitivnog odnosa prema zelenilu i cveću kod građana, uz istovremeno motivisanje njih da u pozitivnoj konkurenciji za izbor najlepših prostora unaprede stanje svog neposrednog okruženja.

JKP ZELENILO

Žiri će da odlučuje o najlepšoj zelenoj površini oko stambene zgrade gde se udruživanjem stanara prave divne zelene oaze, najlepšem balkonu gde svaki stanar iskazujući i uživajući u svom mikroprostoru doprinosi ukupnoj lepoti zgrade, ulice i grada, o najlepšoj zelenoj površini ispred poslovnih objekata koja doprinosi ukupnoj lepoti grada, o najlepšem školskom dvorištu koje ima cilj da edukuje decu školskog uzrasta o tome koliko im "zeleni svet" znači za ukupan život, o najlepšem zelenilo oko predškolske ustanove, najatraktivnijoj letnjoj bašti ugostiteljskih objekata i o najlepšoj okućnici.

Svi zainteresovani mogu da se prijave "Zelenilu" na adresu Mali Kalemegdan 8 ili putem mejla

info@zelenilo.rs, sa naznakom za akciju "Za zeleniji Beograd". Takmičenje se prvo održava na nivou deset centralnih opština - Voždovac, Vračar, Zvezdara, Novi Beograd, Zemun, Palilula, Rakovica, Savski cenar, Stari grad i Čukarica koji biraju po troje najboljih u svih sedam kategorija. Osvajači prvih mesta sa svih deset centralnih opština učestvuju u takmičenju koje će se održati na nivou grada, a na završnoj svečanosti, koja se tradiconalno održava u prostorijama JKP "Zelenilo - Beograd" na Malom Kalemegdanu, biće proglašeni "najbolji od najboljih".

Pogledajte više