RADOVI NA PROŠIRENJU PROMETNE NOVOBEOGRADSKE SAOBRAĆAJNICE TEKU PLANIRANOM DINAMIKOM: Kroz Tošin bunar biće tri trake

Š.Marović

20. 05. 2024. u 15:52

RADOVI na proširenju ulica Tošin bunar i Zemunske napreduju planiranom dinamikom, a ova važna novobeogradska saobraćajnica će posle uređenja imati tri trake po smeru.

Foto: Zoran Jovanovic

Dve po tri metra, dok će jedna biti širine 3,5 metara. Takođe, majstori ovih dana rade i novi parking, a ostaće i dovoljno mesta za pešake i bicikliste. Reporteri "Novosti" su na potezu od raskrsnice sa Gandijevom do Ulice Nikole Dobrovića zatekli veliki broj radnika, koji su ugrađivali instalaciju. U smeru ka kružnom toku, kod Vojvođanske ulice, prohodna je samo jedna traka, dok su u suprotnom smeru prohodne dve.

Plan Grada je da se na kompletnom potezu urade po tri trake, a da jedna od njih postane žuta, odnosno da je koriste samo taksisti i vozila javnog prevoza.

- Trenutno radimo podzemne instalacije, sprovodimo kablove i taj posao će uskoro biti završen - rekao je za naš list jedan od radnika koga smo zatekli na gradilištu. - U ovom delu biće urađene po tri trake, pošto smo "uzeli" metar od razdelnog ostrva i isto toliko od zelene površine pored trotoara. Tu će biti urađen i nov parking, a sve drveće biće sačuvano.

Na ovom prostoru sve vrvi od radnika, kako bi se posao, ukoliko vremenski uslovi to dozvole, završio tokom juna. U delu raskrsnice sa Ulicom Nikole Dobrovića biće urađena i četvrta traka, koja će služiti za skretanje desno. Na jednom delu već su postavljeni ivičnjaci, pa su trasirani ulica, trotoar i parking.

- Kada se završi posao proširenja, ulicu ćemo kompletno asfaltirati, i ti radovi biće brzo okončani, za svega dan ili dva - kaže radnik "Beograd puta".

Ekipe ovog preduzeća raspoređene su na nekoliko gradilišta, a u toku je i nastavak proširenja Bulevara Zorana Đinđića, a radi se i Smederevski put. Trudimo se da radovi budu sinhronizovani.

Kada se završi deo do Nikole Dobrovića, radnici će nastaviti proširenje do auto-puta, a kasnije i Ulice Pariske komune, koja će prema najavama gradskih čelnika takođe biti proširena u narednom periodu.

Posao proširenja gradskih bulevara započet je pre oko godinu i po, a uz novobeogradske bulevare dodatne trake dobila je i Višnjička ulica, čime je znatno rasterećen saobraćaj ka Karaburmi.

Putari do "Arene"

NA Bulevaru Zorana Đinđića radnici "Beograd puta" stigli su do "Beogradske arene", gde se sada izvode radovi na proširenju desne strane kolovoza, prema "Novom Merkatoru". Radnici skidaju zemlju sa razdelnog ostrva, a uskoro bi trebalo da počne nasipanje i ugradnja asfaltne podloge. Plan je da radovi budu završeni za mesec dana.

Pogledajte više