DEČJI SAJAM NA OBALI REKE Kod Beograda na vodi otvorena dvodnevna manifestacija za najmlađe

S.V. 16. 09. 2023. u 21:00

U SAVSKOM parku kod Beograda na vodi otvoren je "Dečji sajam", koji traje i danas. Mališani i njihovi pratioci uživali su u druženju sa omiljenim junacima, bogatom ponudom na tezgama i neprekidnom zabavnom programu na bini sa glumcima, pevačima, horovima i dečjim ansamblima.

BEOINFO

Zamenica gradonačelnika Beograda Vesna Vidović otvorila je ovu manifestaciju i istakla da Grad posebnu pažnju posvećuje najmlađima.

- Beograd je grad koji brine o najmlađima. Želimo da u njemu sva deca imaju bezbrižno i srećno detinjstvo - rekla je ona. - Grad je od 1. septembra obezbedio besplatne udžbenike za sve osnovce i srednjoškolce, a takođe od ovog septembra i vrtići u Beogradu su besplatni, dok nas u narednom periodu očekuju i besplatni časovi engleskog jezika za sve predškolce, najavila je Vidović.

Ona je podsetila da su prošle godine deljeni vaučeri za kupovinu sportske opreme u iznosu od 6.000 dinara, te da će se ova praksa nastaviti.

-Naime, Skupština Grada je donela odluku da sva deca do 19 godina dobiju vaučere od Grada Beograda, stim da ćemo ih ove godine, pored sportkse opreme nameniti i za kupovinu sredstvava za igru i edukaciju. Iste vaučere će dobiti i svi zaposleni u predškolskim i školskim ustanovama- navela je Vidović.

Prema njenim rečima, odlukom Vlade Republike Srbije i Grada Beograda došlo do znatnog povećanja plata zaposlenih u prosveti.

-To će dodatno doprineti i kvalitetu rada sa našim najmlađima, ali i da prosvetnim radnicima vratimo ugled i poštovanje koje zaslužuju - ukazala je Vidović

Pogledajte više