GIMNAZIJA I NA LEVOJ OBALI DUNAVA: Na zemljištu nekadašnjeg PKB, u planu je otvaranje obrazovne ustanove na Paliluli

B. B.

29. 05. 2021. u 11:25

LEVA obala Dunava će dobiti gimnaziju. Kako je najavio Goran Vesić, zamenik gradonačelnika, na lokaciji PKB će biti izgrađena ova obrazovna ustanova.

Foto Z. Jovanović

Posle Poljoprivredne škole, to će biti prva srednja škola u ovom delu grada.

Iako je izgradnja Doma zdravlja u Borči završena u februaru, i dalje traje nabavka za njegovo opremanje. Zamenik gradonačelnika je istakao da je to u nadležnosti Ministarstva zdravlja i da na nedeljnom nivou šalje urgencije za opremanje ove zdravstvene ustanove.

- Neću nikog da krivim, jer ne znam koliko traju te nabavke - naveo je Vesić.

- Nadam se da će Ministarstvo zdravlja uskoro opremiti Dom zdravlja u Borči, s obzirom na to da smo u vreme pandemije opremili tolike bolnice.

- Uložili smo veliki novac u objekat, a građani će imati kompletnu uslugu, uključujući i hitnu pomoć. Urađen je projekat da se od starog doma zdravlja napravi opštinski uslužni centar, gde će na usluzi imati sve opštinske, gradske i delom republičke šaltere, kao i stanicu Komunalne milicije. Radovi će početi čim počne da radi novi dom zdravlja.

BEZOBRAZLUK DIREKTORA OSMOLETKI

- Narednih desetak dana ministar Ružić i ja, sastaćemo se sa rukovodstvom osnovnih škola i otvoreno ćemo im reći da će javno biti zatražena smena onih direktora koji ne budu obavestili roditelje da će im deca dobiti digitalne udžbenike - rekao je Vesić.

- Ranije smo već imali sastanak sa direktorima kada smo ih obavestili o tome, a ovo što sada neki rade je čist bezobrazluk. Poručujem im, da ne rizikuju da ih javno prozivam.

Govoreći o ulaganjima u ovom delu grada, Vesić je naveo da je predviđeno da u septembru počne izgradnja vrtića. Jedan od najvećih problema žitelja naselja na levoj obali Dunava će biti rešen.

- Očekujem da će u septembru-oktobru biti raspisan tender za izgradnju kanalizacije u Borči - rekao je Vesić.

- Pre toga smo imali ogroman posao oko sprovođenja procedura sa Evropskom investicionom bankom. Početak radova se očekuje u novembru-decembru ove godine. Sa Republikom radimo na uređenju Zrenjaninskog puta.

Pogledajte više