CRTA I ĐILAS PROTIV SAVE MANOJLOVIĆA: Obračun u opoziciji

Novosti online

19. 05. 2024. u 16:15

LIDER SSP Dragan Đilas i CRTA obaraju listu "Kreni-Promeni" Sava Manojlovića na Vračaru.

ЦРТА И ЂИЛАС ПРОТИВ САВЕ МАНОЈЛОВИЋА: Обрачун у опозицији

Foto: Printscreen/Iks

Naime, CRTA je podnela žalbu Višem sudu osporavajući pravo da lista "Kreni-promeni" učestvuje na izborima.

Interesantno je da je organizacija CRTA, koja je podnela prigovor protiv liste "Kreni-promeni", deo povezane strukture koja se sastoji od medija, političkih subjekata, čitavih nevladinih organizacija ili pak njihovih istaknutih pojedinaca. Ovaj mehanizam, čije političko krilo vodi Dragan Đilas i njegova Stranka slobode i pravde, služi za napade na političku i biznis konkurenciju, regulatorna tela, nepodobne političare i pojedince iz državnih struktura, što se na ovom primeru i te kako potvrđuje.

Vladimir Tupanjac iz CRTE podneo je prigovor Izbornoj komisiji Gradske opštine Vračar protiv proglašenja izborne liste "Dr Savo Manojlović - I ja sam Vračar - Kreni - Promeni".

U obrazloženju prigovora na rešenje o proglašenju liste se navodi:

"Navedeno Rešenje pobija se pre svega zbog toga što je Izborna komisija pogrešno i netačno utvrdila činjenično stanje i na tako pogrešan i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje nije pravilno primenila zakon.

Naime, Izborna komisija je u pobijanom rešenju konstatovala da je uz izbornu listu priložena dokumentacija propisana članom 42 Zakona o lokalnim izborima, čijim pregledom je utvrđeno da je pravno valjana, ne navodeći koliko je podneto pravno valjanih pismenih izjava birača koji podržavaju Izbornu listu".

Foto: Novosti

 

BONUS VIDEO: ZELENO-LEVA LAŽNA ELITA: Svi vi koji ne živite u centru Beograda za njih ste nakaze

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (11)

TAJNI SASTOJAK: Ovo niko nije očekivao! Evo kako je, zapravo, Novak Đoković noću napravio podvig na Rolan Garosu o kome sada priča ceo svet