"BILA MI JE ODVRATNA IGRA OKO AMANDMANA KOJU SU IZVODILI": Vučić o odluci Crne Gore da glasa za rezoluciju

Милица Шкорић
Milica Škorić

19. 05. 2024. u 10:14

PREDSEDNIK Srbije je u jutranjem programu na TV Pink govorio je o odluci Crne Gore da glasa za rezoluciju o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

БИЛА МИ ЈЕ ОДВРАТНА ИГРА ОКО АМАНДМАНА КОЈУ СУ ИЗВОДИЛИ: Вучић о одлуци Црне Горе да гласа за резолуцију

Skupština CG

On je rekao da je Crna Gora priznala tzv. Kosovo.

- U tome učestvuju ljudi iz Srbije, regionalne platforme za rušenje Srbije su uvek postojale. Vijesti su antisrpski medij, ja sam ponosan kada sam negativno predstavljen na njihovim naslovnim stranama. Oni kažu umerena doza agresivnosti. A ja sam rekao da se ne mešamo u unutrašnje stvari Crne Gore. Ambasadori im se mešaju u to ko će im biti u vladi. Mi poštujemo susede i međunarodno pravo, ne mogu uvek da razumem sve. Za mene je odvratna bila igra oko amandmana, i sa kim su pregovarali oko toga, izneću u petak po povratku iz Njujorka.

- Reč je o prljavoj igri i perfidnom triku. Namerno ostavljaju prostor da postoji jasno zaključivanje moralne i političke odgovornosti.

Kaže da se nisu dogovarali oko amandmana sa Srbijom.

- Ako je tako, ša će vam rezolucija. Svi su već snosili individualnu krivičnu odgovornost. Zašto to radite i zbog čega? Onda vam je jasno o kakvom je triku reč. Neko je to radio jer je hteo sopstvenu savest da opere što će da glasaju za. Najjadnije je to što kažu da se mi iživljavamo nad nekim.

- Nije Srbija narušila integriter CG i povelju UN, već ona. Nije Srbija donela rezoluciju, već oni učestvuju u donošenju rezolucije o genocidu. Kada sve to uradite jednoj zemlji i što smo rekli da nismo oduševljeni time, mi smo ti koji vršimo agresiju? Stanete i zapitate se i dokle to ludački inverzno ponašanje, te laži mogu da idu - zaključio je predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (30)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu