BREST JE VEĆ ISPISAO ISTORIJU: Bretonci mogu i direktno u grupnu fazu Lige šampiona

O. M.

19. 05. 2024. u 13:38

BREST. čiji fudbaleri su jedno od prijsatnijih iznenađenja ove sezone u ligama petice, gostuje Tuluzu ove nedelje u nadi da može do direktnog plasmana u Ligu šampiona.

БРЕСТ ЈЕ ВЕЋ ИСПИСАО ИСТОРИЈУ: Бретонци могу и директно у групну фазу Лиге шампиона

Foto Profimedia

"Pirati iz Bretanje" su i pre ove utakmice obezbedili bar četvrto mesto i time plasman u plej-of za Ligu šampiona, ali ih pobeda protiv Tuluze, uz povoljan ishod utakmice Lil - Nica (remi ili pobeda gostiju) penje na četvrto mesto.

Doduše, mogu do trećeg mesta i ako ostvare za tri gola veću pobedu nad Tulutom nego Lil nad Nicom, a nije nemoguće ni da završe sa identičnom gol-razlikom, ukoliko recimo Lil pobedi sa 3:2, a Brest sa 3:0. U tom slučaju o plasmanu bi oslučivali međusobni susreti, a tu Lil ima prednost (1:0 i 1:1).

Otkako je osnovan 1950. godine, Brest se nikada nije takmičio u evropskim kupovima, a otkad je 2004. godine, predvođen tada mladim talentovanim Frankom Riberijem izborio ulazak u Ligu 1, najbolji plasman bio je 11. mesto.

Ali nakon što je Nica poražena od PSŽ-a sredinom nedelje, Brestu su se otvotrila vrata Lige šampiona, a u najgorem slučaju igraće grupnu fazu Lige Evrope od jeseni.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,92)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!