BRAJTON ZA ISTORIJU: Niko ovo nije uradio Mančester junajtedu od postojanja Premijer lige

O. M.

19. 05. 2024. u 12:20

JOŠ jedna sumorna sezona za Mančester junajted privodi se kraju.

БРАЈТОН ЗА ИСТОРИЈУ: Нико ово није урадио Манчестер јунајтеду од постојања Премијер лиге

Foto Profimedia

 "Crveni đavoli" putuju u Brajton u nadi da će ostvariti bolji rezultat nego Njukasl u Brentfordu, kako bi izbegli da tek drugi put od 1990. godine propuste plasman u evro-kupove, ali i da ostvare najlošiji plasman Junajteda od kada je Premijer liga zamenila staru Prvu diviziju kao najviši razred engleskog fudbala.

Ovo može da se desi uprkos tome što je Junajted u prošloj utakmici savladao upravo Njukasla, a razlog je što "crveni đavoli" imaju negativnu gol razliku i u slučaju da Njukasl danas slavi u Brentfordu makar i mininmalnu pobedu, Junajted bi morao da postigne dvadesetak golova, preciznije moraju da pobede sa 24 gola većom razlikom nego "Svrake". ČAk i da Njukasl ne pobedi, Junajted pred sobom ima nemoguću misiju jer je bez pobede na poslednjih pet gostovanja u ligi na kojima je primio čak 14 golova.

S druge strane, Brajton se na ovoj utakmici oprašta od menadžera Roberta de Zerbija koji je prošle godine "Galebovima" doneo istorijski prvi plasman u Evropu.

Italijan je na meti evropskiih giganata Bajerna i Barselone ali još ništa nije ni blizu zvaničnog, sigurno je jedino da neće ostati na jugu Engleske.

Prilika koja mu se ukazala u poslednjem meču na klupi Brajtona je jedinstvena - ako pobedi, Brajton će postati prva ekipa u istoriji Premijer lige koja je uspela da pet puta uzastopno pobedi Mančester junajted!

Reprezentativac Nemačke Paskal Gros postao je nemeza Junajteda jer je postigao sedam golova protiv njih, od kojih četiri u poslednja tri susreta. Nije samo zbog toga dobio poziv za EURO od Julijana Negelsmana, sasvim zasluženo poneo je zvanje najboljeg igrača Brajtona ove sezone.

NAŠ TIP: 2NG (kvota 1,50)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića