TOTENHEM SE VRAĆA U EVROPU: ''Pevci'' stavljaju tačku na istorijski slabu kampanju Šefilda

V.M.

19. 05. 2024. u 10:15

POSLE samo godinu dana fudbaleri Šefilda se opraštaju od Premijer lige, a poslednji meč odigraće pred svojim navijačima na ''Bramal lejnu'' gde će ugostiti Totenhem (17:00).

ТОТЕНХЕМ СЕ ВРАЋА У ЕВРОПУ: Певци стављају тачку на историјски слабу кампању Шефилда

Tanjug/AP

Kao što su mnogi očekivali nakon njihovog plasmana u elitu, ''oštrice'' se ekspresno vraćaju u Čempionšip. Ova ekipa jednostavno ne poseduje kvaltiet za Premijer ligu, a slabo odrađeni prelazni rokovi osudili su ih na samo dno tabele.

Ni promena trenera im nije pomogla, Kris Vajlder nije uspeo da uradi nemoguće, tako da današnji meč dočekuju sa mizernih 16 poena na svom saldu i rekrodnim 101. primljenim golom.

Što se tiče Totenhema, slaba forma u završnici je bacila senku na inače veoma uspešnu kampanju. Angelos Posetkoglu je odradio sjajan posao sa timom koji je letos ostao bez Harija Kejna, vratio ga je u gornji dom tabele. Trenutno su peti i iduće godine će igrati u Ligi Evrope ukoliko danas osvoje bar jedan bod jer imaju tri poena prednosti u odnosu na šestoplasrirani Čelsi koji dočekuje Bornmut.

Australijski stručnjak grčkog porekla je bio vidno razočaran ponašanjem određenih navijača i nekih ljudi u klubu nakon poraza od Mančester sitija (0:2) proteklog vikenda kojim nisu uspeli da ''pomognu'' večitom rivalu Arsenalu u borbi za titulu.

Postekoglu je izjavio da je sada svestan koliko je loša situacija u klubu, ali da je doveden da to ispravi i veruje da će uspeti u tome u narednom periodu.

Očekuje ga veliki posao preko leta, engleski mediji ističu da će to doći do velikih promena u igračkom kadru, a kako je ove sezone Totenhem pogodio gotovo sa svakim pojačanjem, navijači mogu biti optimistični što se tiče budućnosti kluba.

U prvom delu sezone ''pevci'' su savladali Šefild sa 2:1 posle velikog preokreta, ''oštrice'' su vodile sve do 98. minuta kada su prvo Ričarlison, pa zatim i Kuluševski izazvali ekstazu na ''Totenhem hotspur stadionu''.

NAŠ TIP: 2&3-6 (kvota 1,85)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!