RODE (NE) LETE U EREDIVIZIJU: Breda je u prvom meču plej-ofa iznenadila favorita

O. M.

17. 05. 2024. u 10:28

U holandskoj Erste diviziji Roda i NAC Breda se sastaju u plej-ofu. Ove dve ekipe su već odigrale jedan meč u kome je NAC Breda pobedila sa 3:1.

РОДЕ (НЕ) ЛЕТЕ У ЕРЕДИВИЗИЈУ: Бреда је у првом мечу плеј-офа изненадила фаворита

Foto: Profimedia

Bez obzira na trenutnu formu, fudbaleri Rode su imali odličnu sezonu. U 38 utakmica imali su samo pet poraza i 21 pobedu. Završili su regularni deo sezone sa istim brojem bodova kao i Groningen, koji je otišao direktno u elitu zahvaljujući boljoj gol-razlici.

Upravo je poraz od Groningena u poslednjem igrače Rode koštao plasmana. Groningen je žestoko ušao u meč i to im se isplatilo. Postigli su po jedan gol u oba poluvremena i u većini slučajeva uspeli da zaustave napade Rode. 

Ovom timu je preostao plej-of, gde ih je na svom stadionu dočekao NAC Breda. Bilo je jasno da se fudbaleri Rode nisu oporavili od šoka iz meča sa Groningenom. Domaći su to iskoristili, u 16. minutu postigli gol, a potom u drugom poluvremenu još dva. Roda je postigla gol u 87. minutu, ali to je bilo sve za ovaj tim. 

Fudbaleri NAC Brede su na mala vrata ušli u plej-of, bodom osvojenim na gostovanju Osu u poslednjem kolu. Igrali su celu sezonu sa promenljivim uspehom, imali 15 pobeda, 11 remija i 12 poraza i u proseku su primali i postizali nešto više od 1,5 gola po meču. U poslednjih pet utakmica imaju tri remija, poraz i pobedu, što se dobro odražava na njihovu formu ove sezone.

U plej-ofu su iznenadili Rodu u poslednjem meču. Postigli su tri gola, bili dominantni tokom celog meča i mogu biti zadovoljni rezultatom koji ih je približio narednoj fazi ovog takmičenja.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,86)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo