NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

TRI BODA ZA OPSTANAK: Verona gostuje otpisanoj Salernitani

O. M.

20. 05. 2024. u 09:04

VERONA gostuje Salernitani u poslednjoj utakmici 37. kola italijanske Serije A. Utakmica se igra od 18 časova i 30 minuta na stadionu "Areki" u Salernu.

ТРИ БОДА ЗА ОПСТАНАК: Верона гостује отписаној Салернитани

Foto: Profimedia

Rezultati ostalih timova koji se bore za opstanak išli su naruku "mastifima" (Empoli nije pobedio Udineze) što znači da ekipa iz Grada ljubavi ima priliku da pobedom danas obezbedi opstanak.

S druge strane, domaćin je odavno izgubio sve šanse za opstanak i danas igra samo za ponos.

Da neće u ovaj duel ući bez namere da se bore, igrači Salernitane su najavili utakmicom u prošlom kolu, kada su bili na pragu senzacionalne pobede nad Juventusom, ali je u nadoknadi vremena primila gol za izjednačenje i meč je završen rezultatom 1:1 na "Alijanc stadionu".

Nikolo Pjeroci je postigao pogodak za "granatu" tri minuta pre kraja prvog poluvremena, a činilo se da će uzeti sva tri boda sve dok Adrijen Rabio nije postigao pogodak za Juventus u prvom minutu nadoknade.

Međutim, taj rezultat nije imao veliki značaj za tim Stefana Kolantuona, pošto su još u aprilu izvadili vizu sa Seriju B, pa sada igraju samo za ponos. Salernitana zaostaje 13 bodova za pretposlednjim Sasuolom, koji je nedeljnim porazom od Kaljarija (0:2) na svom terenu takođe izgubio status prvoligaša.

Zanimljivost uoči ovog susreta je da je Salernitana upravo protiv Verone ostvarila poslednju pobedu u prvenstvu, a to se desilo još u decembru. Bila je to ujedno i jedina pobeda "granate" u gostima.

Ako pobede u ponedeljak, biće to tek drugi put u istoriji kluba da ostvare duplu pobedu nad nekom ekipom. To su do sada ostvarili samo protiv Venecije u sezoni 2021/22. S druge strane, ukoliko remiziraju, biće to prvi put od avgusta prošle godine da su spojili dve nerešene utakmice u prvenstvu. Tada su uspeli da ostanu neporaženi protiv Rome i Udinezea.

Navijači Verone mogli su već sada da se raduju opstanku, da su njihovi ljubimci zadržali prednost protiv Torina u prošlom kolu, umesto toga, "bikovi" su preokrenuli sa 0:1 na 2:1 na stadionu "Bentegodi". 

Ipak, od marta, "đaloblui" su pokupili 14 poena od dostupnih 30, što im je pomoglo da se izvuku iz opasne zone, ali i dalje su veoma blizu ivice, sa 34 boda iz 36 utakmica, samo dva boda ispred 18. Empolija.

Verona će se nadati da će nastaviti trend kao u poslednjih devet utakmica, jer nikada u tom periodu nisu vezali isti rezultat. Ali Verona je bez pobede u svoja dva prethodna gostovanja u Seriji A protiv Salernitane. Ako izgube u ponedeljak, to će biti prvi put da su izgubili uzastopne utakmice od kada su izgubili od Salernitane i šampiona Intera u uzastopnim utakmicama između decembra i januara.

Verona će morati da igra bez Tomasa Henrija, koji je isključen u nadoknadi vremena protiv Torina i suspendovan. Huan Kruz je takođe van terena zbog povrede butine, zbog čega bi trebalo da ostane van terena do kraja ovog meseca.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,37)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!