CELA SEZONA STAJE U 90 MINUTA: "Tobdžije" će lako sa Evertonom, ali moraju i da se nadaju čudu u Mančesteru

O. M.

19. 05. 2024. u 09:16

ARSENAL dočekuje Everton u 38. kolu engleske Premijer lige. Odavno "tobdžije" nisu u poslednje kolo ušle sa šansama da osvoje naslov prvaka Engleske pa će stadion "Emerets" biti premali da primi sve one koji žele da vide repliku šampionskog trofeja koja će pored terena čekati rasplet ove utakmice, ali i one na "Etihadu" gde vladajući šampion dočekuje Vest hem.

ЦЕЛА СЕЗОНА СТАЈЕ У 90 МИНУТА: Тобџије ће лако са Евертоном, али морају и да се надају чуду у  Манчестеру

FOTO: Tanjug/AP

Čudna su sorta ti Englezi kad je u pitanju fudbal, pa je tako uoči ovog poslednjeg kola zvanična Iks (bivši Tviter) stranica navijača Vest hema poručila navijačima Arsenala da se ne nadaju previše, jer će "čekićari" radije izgubiti sa 6:0 nego videti omraženog gradskog rivala kako podiže pehar.

Ovo je bio njihov odgovor na" tvit" Pirsa Morgana, poznatog TV lica i osvedočenog navijača Arsenala kako će Vest hem odigrati za njihovog bvšeg igrača Deklana Rajsa koji sada nastupa za Arsenal.

"Jedva čekamo da vidimo i tebe i Deklana u suzama kada izgbuimo sa 6:0" - glasio je odgovor.

Taj navijački rivalitet video se i početkom nedelje kada su se pristalice Totenhema radovale pobedi igrača Sitija protiv njihovih ljubimaca, jer je ona označila pad Arsenala na drugu poziciju.

Bez obzira što igrači Vest hema jamačno ne razmišljaju kao navijači, male su šanse da mogu do iznenađenja na "Etihadu" pa su sve prilike da će Arenal drugu godinu uzastopno morati da se zadovolji vicešampionskom titulom. 

Izabranici Mikela Artete ne osvrću se mnogo na matematiku i emocije protivničkih navijača, posvećeni su svojoj igri i protivnicima što je od početka ove kalendarske godine donelo rezultate u svim osim u jednoj utakmici. Taj poraz od Aston vile, jedini u 2024. godini na kraju bi mogao da bude presudan.

Zapravo je Vila jedini klub koji je ove sezone dva puta pobedio Arsenala, ali ovaj poraz iz sredine aprila je višestruko teži jer je ostvaren na "Emertsu" i jer je posle njega Arsenal izgubio privilegiju da sam odlučuje o svojoj sudbini.

"Tobdžije" u ovo poslednje kolo ulaze posle serije od pe pobeda koja je usledila nakon tog poraza od Vile. Na četiri od tig pet utakmcia nisu primili gol, samo je Totenhem dva puta tresa mrežu "tobdžija" u porazu od 3:2.

Arsenal ima najbolju odbranu u ligi, ali to će naravno biti premala uteha ako ostane bez šampionskog pehara koji nikada nije krasio vitrine "Emerets" stadiona jer je Arsenal poslednju titulu osvojio igrajući na legendarnom "Hajberiju".

Everton je posle još jedne burne sezone još jednom izborio opstanak. Izabranici Šona Dajča bili su jači od svih potresa u klubu, ali i nepravde Saveza koji ih je dva puta kaznio zbog dva manja izolovana finansijska prekršaja, dok godinama toleriše iživljavanje Mančester sitija po tom pitanju.

"Karamele" su osvojile impresivnih 13 poena od mogućih 15. U tom razdoblju nisu uspeli da pobede samo ekipu Lutona kojoj je taj bod omogućio da u poslednje kolo uđe sa izvesnom, ne velikom, ali postojećom, nadom da može da opstane u ligi.

Međutim, iako na prvi pogled  forma Evertona delje impresivno, stvari izgledaju malo drugačije iz prave perspektive. NAime, remi sa Lutonom je jedina utakmica u gostima od pomenutih pet. Što znači da "karamele" u gostima imaju 11 utakmica bez pobede. Everton je ukupno poražen 14 puta na strani, najviše u Premijer ligi ove sezone, a Ešberton grouv sigurno nije mesto gde se ova statistika popravlja, naročito u situaciji kada pobeda domaćoj ekipi može da donese šampionske lovorike.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,33)

 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo