OVO SE PORTU NIJE DESILO SKORO POLA VEKA: "Zmajevima" preti najgori plasman u Ligi Portugala od 1976. godine

O. M.

18. 05. 2024. u 10:32

SPUŠTA se zavesa na portugalsku Primeira ligu, a pred poslednje kolo ostale su još dve nepoznanice - ko će u baraž za opstanak (Portimonense juri Estrelu i Boavištu) i ko će između Porta i Brage direktno u Ligu Evrope, a koja od ove dve ekipe će morati da igra plej-of za plasman u drugo po snazi evropsko klupsko takmičenje.

ОВО СЕ ПОРТУ НИЈЕ ДЕСИЛО СКОРО ПОЛА ВЕКА: Змајевима прети најгори пласман у Лиги Португала од 1976. године

Foto: Profimedia

Porto i Braga će to da reše između sebe u današnjem susretu na stadionu "Munisipal" u Bragi. Domaćinu je pobeda neophodna, a gostima igra i remi pošto ima bod više na kontu, a osim toga će kroz osam dana svakako imati priliku za poporavni - u finalu Kupa protiv novog šampiona Sportinga.

Porto bi sezonu mogao da završi na četvrtom mestu, što se "zmajevima" nije desilo od 1976. godine. Već sada su obezbedili najgori plasman od 2016. godine, pošto ne mogu bolje od trećeg mesta.

S druge strane, Braga je na putu da ponovi prošlogodišnji uspeh, ali za to će im biti potrebna pobeda nad rivalom koga nisu savladali više od dve godine.

Braga je pokupila tri ogromna boda u prošlom kolu, pobedom od 3:2 u uzbudljivoj utakmici protiv Vitorije Gimaraes, najprijatnijeg iznenađenja sezone u Portugalu. "Arsenalisti" su preokrenuli početno vođstvo Vitorije na 2:1, ali je u 80. minutu uporni domaćin izjednačio. 

Bruma i Rikardo Horta su postigli gol u oba poluvremena i poništili otvaranje Bruna Gaspara u 10. minutu, a Rikardo Mangas je postigao gol u 80. minutu i tako poravnao skor. Ipak, važne bodove doneo je Roni Lopez u 93. minutu za ekipu Federika Karma.

Bila je to četvrta pobeda u poslednjih pet mečeva — sa porazom od 3:1 od Benfike 27. aprila.

Braga je na stadionu "Munisipal" ove sezone bila solidna i neporažena u osam od svojih devet mečeva od početka kalendarske godine, sa šest pobeda i dva remija.

Porto je u prethodnoj rundi teškom mukom došao do tri boda protiv gradskog rivvala Boaviste koja se bori za opstanak iako je sezonu počela furioznim startom i jedno vreme slovila i za kandidata za titulu.

Poveli su gosti na stadionu "Dragao" sredinom drugog dela igre, ali su kola za njih krenula nizbrdo samo četiri minuta kasnije kada su ostali sa desetoricom na terenu. IPak, Portu je trebalo dobrih 15 minuta da iskoristi materijalnu prednost i izjednači, a pobedonsoni gol se čekao sve do osmog miuta nadoknade.

"Zmajevi" su tako na mišiće sačuvali oreol nepobedivosti u poslednjih šest kola, ali će taj oreol morati da sačuvaju i danas ako žele da zadrže treće mesto.

Porto je poslednji poraz doživeo 7. aprila od Vitorije Gimaraes. Za razliku od Brage, ova utakmica neće biti kraj sezone za Porto koga za osam dana očekuje i finale Kupa u kome će se sastati sa novim šampionom Sportingom koji želi da se domogne "duple krune".

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 1,75)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu