NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

VLAHOVIĆEVA AUDICIJA NOVOM TRENERU: Šef struke večerašnjeg rivala Juvea bi mogao preuzeti ''staru damu'' na leto

V.M.

20. 05. 2024. u 07:45

U poslednjoj utakmici 37. kola italijanske Serije A fudbaleri Bolonje će ugostiti Juventus na ''Renato Dal'Ari'' (20.45).

ВЛАХОВИЋЕВА АУДИЦИЈА НОВОМ ТРЕНЕРУ: Шеф струке вечерашњег ривала Јувеа би могао преузети стару даму на лето

FOTO: Tanjug/AP

Istorijska sezone Bolonje ima srećan kraj jer je trijumfom u prošlom kolu nad Napolijem (2:0) četa Tijaga Mote ostvarili istorijski plasman u Ligu šampiona i danas će ga proslaviti pred svojim navijačima.

Domaćin je igrao odlično tokom čitave kampanje, zasluženo je poneo epitet najvećeg iznenađenja Serije A i opravdao ga je do samog kraja. Pored toga što je ispisao istoriju plasmanom u najjače evrospko takmičenje, do sada je osvojio 67 bodova, a jedini put kada je sakupio više od toga bilo je 1964. kada je osvojio titulu.

Ono što daje poseban ''šmek'' ovoj utakmici je to da je nakon otkaza uručenog Maksu Alegriju od strane Juventusa po italijanskim medijima izašla informacjia da je prvi pik uprave ''stare dame'' upravo trener Bolonje, Tijago Mota.

Italijan  brazilskog porekla je jedan od najperspektivnijih stručnjaka u Evropi, pokazao je ove godine da poseduje poseban kvalitet i biće zanimljivo videti da li će preuzeti velikana iz Torina na leto.

Što se tiče Juventusa, interesantno je to da je Alegriju uručen otkaz nakon osvajanja Kupa Italije sredinom prošle nedelje. Juve je ukrstio koplja sa Atalantom na ''Olimpiku'', a jedini gol na tom susretu postigao je Dušan Vlahović u četvrtom minutu utakmice.

Srpski centarfor je proglašen za MVP-ja finala što je pokazalo da je bio najzaslužniji za prvi osvojen trofej gostiju još od 2021. godine.

Mislilo se da će taj trofej ''spasiti'' Maksa Algerija, ali to očigledno nije bio slučaj što i ne treba da čudi s ozbirom na veoma loše nastupe ekipe uoči tog finala (šest vezanih mečeva bez trijumfa).

Postalo je očigledno da su igrači izgubili poverenje u svog trenera i Juve u drugom delu sezone uopšte nije ličio na tim iz prvog dela kampanje koji se sa Interom borio za prvo mesto, a do kraja godine ekipu će voditi njegov doskorašnji pomoćnik Paolo Montero.

Što se tiče tabele, večerašnji rivali su izjednačeni po broju osvojenih bodova (po 67), ali treće mesto drži Bolonja koja ima bolju gol-razliku koja se trenutno gleda jer su u prvom delu sezone odigrali remi na ''Alijanc stadionu'' (1:1).

Izostanci više muči domaćina koji će biti bez najboljeg igrača Zirkzea, kao Fergusona, odnosno Sumarua, dok će sa druge strane meč propustiti već duže suspendovani Pol Labil Pogba.

Kako su oba tima obezbedila Ligu šampiona očekujemo nešto ''opušteniju'' utakmicu i verujemo da ćemo videti bar po jedan gol na obe strane.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo