NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

ĐOKOVIĆ GUBI PRVO MESTO! Ako se on pojavi na Rolan Garosu, Novak silazi sa trona...

Novosti online

20. 05. 2024. u 08:36

Novak Đoković je započeo svoju 426. nedelju na vrhu ATP liste, dodavši još jednu nedelju na svoj rekordni staž na prvoj poziciji. On i ovog ponedeljka, 20. maja, na svom kontu ima 9.860 bodova, dok prvi pratilac, Italijan Janik Siner ima sakupljenih 8.770 poena. Treći na listi najboljih je Španac Karlos Alkaraz sa 7.300 poena.

ЂОКОВИЋ ГУБИ ПРВО МЕСТО! Ако се он појави на Ролан Гаросу, Новак силази са трона...

Foto: Profimedia

Aleksandar Zverev je trijumfovao u Rimu, pa se domogao četvrtog mesta sa 6.345 bodova, dok je na petu poziciju poslao Danila Medvedeva, koji ima 6.295 poena, izgubio je 900 bodova jer nije odbranio trofej u Italiji.

Potom slede Andrej Rubljov koji ove nedelje ima 4.700 bodova, na sedmom mestu je Kasper Rud sa 4.185 poena, Hubert Hurkač sa 3.885 bodova, dok 3.700 ima Stefanos Cicipas na devetoj poziciji. Među 10 najboljih je i Grigor Dimitrov (3.560 bodova).

Od ostalih srpskih igrača Laslo Đere je na 42. poziciji, ima 960 bodova, pokvario je plasman za osam mesta, na 55. je Miomir Kecmanović sa 890, posle skoka od tri pozicije, Dušan Lajović sa 831 poenom je na 59. mestu, a Hamad Međedović je sad 132. sa 492 boda. 

Novak Đoković će biti prvi nosilac na Rolan Garosu, što je rezultat njegove trenutne pozicije na ATP listi. On će braniti titulu i 2.000 bodova, a pred njim je ozbiljan zadatak da zadrži prvo mesto ATP karavana. Ukoliko Janik Siner, koji se trenutno povredio, ne bude učestvovao, Đoković će morati da stigne bar do finala kako bi sačuvao prvu poziciju. Međutim, ukoliko Siner bude učestvovao, imaće šansu da dođe do prvog mesta bez obzira na to šta Novak uradi.

Kada je reč o turniru u Ženevi, Novak bi već u drugom kolu mogao da se sastane sa Endijem Marijem, a u proklamovanom četvrtfinalu mogao bi da se sretne sa Talonom Griksporom ili Denisom Šapovalovim, potom u polufinalu sa Tejlorom Fricom ili Džejkom Drejperom, a u finalu sa Kasperom Rudom ili Benom Šeltonom.

Odluka Novaka da igra u Ženevi pred Rolan Garos dolazi nakon rane eliminacije na mastersu u Rimu. Zanimljivo je da je odigrao samo šest mečeva na šljaci ove sezone, te je jasno da mu nedostaju dueli na ovoj podlozi pred Otvoreno prvenstvo Francuske, na kom brani trofej osvojen prošle sezone.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!