NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

ŠOK U DENVERU! Nikola Jokić završio sezonu, i to kako...

Novosti online

20. 05. 2024. u 05:08

Košarkaši Minesote plasirali su se u finale Zapadne konferencije NBA plej-ofa, pošto su u sedmoj utakmici savladali kao gosti Denver nagetse 98:90.

ШОК У ДЕНВЕРУ! Никола Јокић завршио сезону, и то како...

Foto: Profimedia

Gosti su napravila istorijski preokret kada su u pitanju sedme utakmice. Do sada se niko nije vratio iz minusa od 20 poena i većeg minusa od 11 poena na poluvremenu, ali eto, uspeli su vukovi i plasirali se u finale Zapada.

Denveru nije pomogla ni još jedna monstruoza partija Jokića, koji je duel završio sa 34 poena, 19 skokova i sedam asistencija, Džamal Mari je dodao 35, ali ostalih nije bilo. Porter je bio najefikasniji od ostatka ekipe sa samo sedam poena.

U redovima Minesote čak šestorica dvocifrenih. Mekdenijels na kraju najefikasniji sa 23 poena, Tauns imao dabl-dabl od 23 poena i 12 skokova. Edvards je ubacio 16 poena, imao osam skokova i sedam asistencija, a pored defanzivnih rola solidan napadački učinak imali su Rudi Gober sa 13 poena i devet skokova, kao i Rid sa 11 poena.

Što se tiče toka meča, poput većine utakmica u ovogodišnjem plej-ofu, šampion je krenuo usporeno. Minesota je povela 12:5, ali su od tada Nagetsi odigrali gotovo savršeno prvo poluvreme. Posebno u odbrani. U prve dve četvrtine Denver je primio samo 38 poena i na poluvremenu imao +15 – 53:38.

Slično je bilo i na početku treće deonice, kada su Nagetsi imali +20 – 58:38. A onda, sasvim druga priča. Uloge su se obrnule. Minesota je pogađala, a istovremeno i zaključala koš. Samo u tih 12 minuta anulirala je razliku, dobila četvrtinu 28:14 i u poslednji kvartal ušla sa poenom zaostatka – 67:66.

Serija je nastavljena početkom poslednje četvrtine i vukovi su posle duže vremena vodili – 70:66. Denver se mnogo mučio, posebno u odbrani. Jokić jeste držao tim iznad vode sa tri trojke, ali gosti su imali mnogo raspoloženih igrača. Gober je imao neverovatan pogodak na isteku napada za 79:75, Tauns i Mekdenijels su u drugom delu imali fantastične košgeterske role, a u finišu je tihi heroj bio Dez Rid. Imao je dve blokade nad Jokićem, zakucavanje i asistenciju Edvardsu za trojku i +10 (92:82) tri minuta pre kraja, kada je bilo jasno da će Nagetsima biti skinuta šampionska kruna.

 Minesota će u finalu Zapada igrati protiv Dalasa i imati prednost domaćeg terena, a Nikola Jokić ide na pauzu posle još jedne individualno sjajne sezone i polako kreće sa pripremama, nadamo se za Olimpijske igre.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo