NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

A POSLE NOVOG PORAZA U FINALU... Željko Obradović: Navijači Zvezde prave sjajnu atmosferu!

Novosti online

15. 05. 2024. u 22:14

Crvena zvezda i Partizan su se sastali u ponedeljak u prvoj utakmici finala ABA lige, a epilog kraj ovog meča iznedrio je i zanimljivu konferenciju za štamu koju je održao trener crno-belih, Željko Obradović.

А ПОСЛЕ НОВОГ ПОРАЗА У ФИНАЛУ... Жељко Обрадовић: Навијачи Звезде праве сјајну атмосферу!

Photo: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović

Podstimo, Crvena zvezda je ponovo pobedila Partizan i povela sa 2-0 u finalnoj seriji koja se igra na tri pobede.

Obradović je, izašavši pred novinare, ovako započeo svoje obraćanje:

- Čestitke ekipi Zvezde na pobedi, stekli su veliku prednost u plej-ofu, 2:0, ali na nama je da se spremimo što bolje da odigramo dobro pred našim navijačima. U ove dve utakmice, kad god bismo prišli, Zvezda bi imala odgovor. Imali smo i dosta otvorenih šuteva, ali skoro da ništa nismo ubacili, pa smo zahvaljujući tome i izgubili utakmicu.

Na pitanje šta je potrebno da se desi da Partizan preokrene seriju, ne ostavlja dilemu:

- Treba da igramo bolje, da ubacujemo otvorene šuteve. I u prvom poluvremenu, kada smo igrali dobro, imali smo dobar protok lopte, ništa nismo realizovali, pa ni posle ofanzivnih skokova. U drugom poluvremenu je nedostajala kolektivna igra, a Zvezda nam je davala koševe u tranziciji, kada su ostavljani sami...

O angažovanju košarkaša Partizana - samo reči hvale:

- Velika želja je postojala kod igrača i večeras, kao i u prvom meču - kratko je odgovorio trener crno-belih.

Na konstataciju da su neki igrači koji su relativno skoro došli, poput Džejlen Smita, ostavili vrlo dobar utisak, a neki koji bi trebalo da su vođe, kao kapiten Kevin Panter, loš, nije želeo da ulazi detaljnije u priču o pojedincima.

- Analiziraćemo. Ja sam uvek verovao svojim igračima i nastaviću. Svi oni žele da daju maksimum. Nekad se to uspe, nekad ne. No, ostaćemo zajedno i probati da treću utakmicu odigramo bolje. Velika je razlika bila između ove dve utakmice, kao što sam i najavio, a najveća je što smo promašili veliki, veliki broj šuteva.

Naglasio je važnost jedne stvari:

- Hladna glava. Kad si miran, lakše ćeš ubaciti šuteve i uraditi druge dobre stvari.

Za kraj, o atmosferi, klupskim saopštenjima, apelima navijačima...

- O tim stvarima, saopštenjima... pa, ima ljudi koji se time bave, nije to moj posao. Rekao sam i posle prve utakmice da navijači Zvezde prave sjajnu atmosferu, čestitam im na tome. Prelepo je kad se vidi da je puna hala, kada se navija za svoj tim. A ove uvrede koje su uobičajene to, valjda, ćete vi (novinari) da apostrofirate, ja ne bih da se upuštam u to. To je nešto što je tradicionalno. Opet ponavljam, imaju pravo. A ja ću apelovati na navijače Partizana već od večeras da sve bude fer i sportski u našoj areni, da nikoga ne vređaju i da budu posvećeni samo podršci našeg tima. Po tome su uvek bili poznati i nadam se da će tako biti i na prvoj utakmici koju igramo na našem parketu - zaključio je Željko Obradović.

Podsetimo, treća utakmica ove finalne serije, Partizan - Crvena zvezda, igra se u nedelju od 20.30 u Beogradskoj areni. Pobedi li Zvezda, biće novi šampion ABA lige, a pobede li crno-beli, oni će biti domaćini i četvrtog meča, na istom mestu.

BONUS VIDEO: SVI KAO JEDAN: Igrači i navijači Zvezde zajedno proslavili Kup Koraća

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKAV ČOVEK! Evo u čemu je Dušan Vlahović došao na pripreme fudbalske reprezentacije Srbije za EURO 2024 (FOTO)