DOMAĆA ČORBA SA PILEĆOM DŽIGERICOM: Nema ništa lepše od domaće vruće čorbice
Ovu čorbu ćete zavoleti na prvi zalogaj. Džigerica spremljena na ovaj način neće biti žilava već će se topiti u ustima, a sve to jer se pre stavljanja u čorbu potapa u mleko na pola sata.
Sastojci:
- 700 g pileće džigerice
- 3 šargarepe
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 1 paprika
- 1 litar bujona
- 500 ml vode
- 80 g pirinča
- 200 ml mleka
- maslinovo ulje
- so, biber, peršun
- 120 ml pavlake za kuvanje
- 2 žumanceta
Priprema:
Džigericu potopite u mleko na pola sata kako bi omekšala. Šargarepu narendajte i propržite sa crnim i belim lukom. Posolite, dodajte papriku. Zatim dodajte džigericu koju ste isprali vodom nakon mleka. Dinstajte oko 5 minuta pa dodajte vodu i bujon. začinite. Kuvajte 15 minuta na laganoj vatri. Žumanca umutite sa pavlakom i 250 ml vode, dodajte ih u čorbu. Kuvajte 2 minuta na laganoj vatri. Pospite peršunom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KREM ČORBA OD KELjA I KROMPIRA: Zdravo kuvano jelo bogato vitaminima
06. 05. 2024. u 13:00
POSNA ČORBA OD PARADAJZA: Posno jelo na kašiku, veoma ukusno i slasno
26. 04. 2024. u 11:00
POKLON VIKTORA ORBANA BRATU VUČIĆU: U Srbiju stigla moćna borbena vozila! (FOTO)
U REPUBLIKU Srbiju ušla je velika železnička kompozicija natovarena sa 50 oklopnih borbenih transportera BTR-80A koji će pojačati jedinice Vojske Republike Srbije. To je poklon mađarskog premijera Viktora Orbana srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću.
01. 06. 2024. u 13:24
VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALjEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!
Nakon finala Lige Evrope i Lige konferencija, ove subote u Londonu se održava i finale Lige šampiona!
01. 06. 2024. u 15:00
"MOŽDA SAM POREKLOM I SRBIN" De Niro o Beogradu, bombardovanju '99, Noletu, Hrvatima i Bošnjacima
PROSLAVLjENI holivudski glumac Robert De Niro, koji je poslednjih dana u centru pažnje jer je u 80. godini sedmi put postao otac, svojevremeno je posećivao našu zemlju, a simpatije prema srpskom narodu nije skrivao ni u svojim izjavama.
02. 06. 2024. u 11:40
Komentari (0)