BRZI RUČAK sa paprikama i sirom
BRZI RUČAK iz rerne
Potrebni sastojci:
- 6 srednjih paprika
- 500 g domaćeg kravljeg sira
- 2 vrhom pune kašike krem sira (ili kisele pavlake)
- 1/2 kašičica belog luka u prahu (po želji)
- 2 jajeta
- 2-3 grančice sveže mirođije ili peršuna
- po potrebi dimljena mesnata slaninica
Priprema
Paprike preseći uzdužno na pola i očistiti ih od drški i semenki. Poređati ih na odgovarajući pleh sa nelepljivim dnom (ili postavite pek-papir na dno pleha u kome ćete peći paprike).
Sir staviti u dublju posudu i viljuškom ga izmrviti. Dodati krem sir i sjediniti ga sa sirom. Ubaciti dva jajeta i viljuškom dobro promešati da se svi sastojci sjedine. Na kraju ubaciti beli luk u prahu i sitno iseckanu mirođiju ili peršun. Promešati. Ja nisam solila, jer mi je sir bio dovoljno slan, a vi uradite po vašem ukusu.
Uključiti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Kašikom napuniti paprike sirom. Preko staviti po nekoliko parčića isečene slaninice i staviti paprike da se peku 35-40 minuta.
(Recepti.com)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
OSLIĆ IZ RERNE: Nikad lakša priprema ribe - obožavaćete ovaj recept
08. 08. 2023. u 15:43
RUSI SE KUNU U OVAJ RECEPT: Najbolji uštipci od 4 sastojaka - gotovi za 15 minuta
08. 08. 2023. u 17:09
DANAS IZ BAKINE KUHINjE ZA SVE SLADOKUSCE: Burek od jabuka (VIDEO)
09. 08. 2023. u 09:00
ČISTA I UBEDLjIVA POBEDA LISTE "ALEKSANDAR VUČIĆ - SRBIJA SUTRA": Rezultati izbora iz svih gradova i opština u Srbiji
PREDSEDNIK SNS-a Miloš Vučević saopštio je prve rezultate lokalnih izbora iz izbornog štaba SNS-a.
02. 06. 2024. u 21:11
VUČIĆ NA PROVOKACIJE NOVINARKE N1: Ne brinite, slede vam veoma radosne vesti (VIDEO)
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić stigao je u štab SNS-a. Na samom ulazu novinarka N1 televizije Žaklina Tatalović pokušala je da isprovocira predsednika Srbije, i predsednicu Skupštine Anu Brnabić.
02. 06. 2024. u 20:20
"MOŽDA SAM POREKLOM I SRBIN" De Niro o Beogradu, bombardovanju '99, Noletu, Hrvatima i Bošnjacima
PROSLAVLjENI holivudski glumac Robert De Niro, koji je poslednjih dana u centru pažnje jer je u 80. godini sedmi put postao otac, svojevremeno je posećivao našu zemlju, a simpatije prema srpskom narodu nije skrivao ni u svojim izjavama.
02. 06. 2024. u 11:40
Komentari (0)