POSNA I SLATKA, MORATE DA JE PROBATE: Pita sa grizom i suvim šljivama

Novosti online

26. 04. 2024. u 13:00

U danima posta mnogo je kombinacija recepata koji će ulepšati vašu trpezu. Jedan od njih je i recept za pitu od griza i suvih šljiva.

ПОСНА И СЛАТКА, МОРАТЕ ДА ЈЕ ПРОБАТЕ: Пита са гризом и сувим шљивама

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 l vode
  • 400 g šećera
  • 300 g griza
  • 2 kesice vanilin šećera
  • oko 400 g suvih šljiva
  • 200 g aronije

Priprema:

U litar hladne vode dodajte šećer, vanilin šećer i griz, pa postepeno zagrevajte uz stalno mešanje dok ne prokuva.

Ostavite smesu da se prohladi.

Koru za pitu premažite mešavinom ulja i vode.

Na kraj kore stavite ohlađenu smesu od griza. Po njoj poređajte iseckane suve šljive i svežu aroniju. Možete da koristite i višnje, po želji.

Urolajte koru i stavite je u podmazan pleh. Na isti način iskoristite sav materijal, pa kore isecite na parčiće željene veličine.

Ostatkom ulja i vode premažite kore po vrhu.

Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)