DVE VERZIJE DOGAĐAJA U SLUČAJU RAISIJA: 16 spasilačkih ekipa odjurilo na mesto incidenta sa helikopterom iranskog predsednika

Милица Шкорић
Milica Škorić

19. 05. 2024. u 15:51

VEST da je helikopter koji je prevozio iranskog predsednika Ebrahima Raisija imao problema pri sletanju zbog otežanih vremenskih uslova, odnosno magle, odjeknula je svetom a i dalje nije poznato šta se tačno dogodilo.

ДВЕ ВЕРЗИЈЕ ДОГАЂАЈА У СЛУЧАЈУ РАИСИЈА: 16 спасилачких екипа одјурило на место инцидента са хеликоптером иранског председника

Foto: Tanjug

Postoje dve verzije, da je do nesreće zaista došlo ili da je helikopter sleteo nakon čega je predsednik nastavio kopnenim putem. Nijedna nije zvanično potvrđena, očekuje se svakog časa da se sazna šta se zaista desilo.

Među putnicima helikoptera, osim Raisija, su bili i ministar spoljnih poslova Hosein Amirabdolahijan, guverner Istočnog Azerbejdžana Malik Rahmati i još nekoliko drugih, navodi IRNA.

Neki iranski mediji prenose da postoje indicije da je helikopter sleteo zbog magle zbog čega je predsednik svoj put nastavio kopnenim putem do Tabriza.

Takođe, druga verzija je ona lošija, a to je da se helikopteru izgubio trag jer je neko vreme letelica bila van radara.

Još uvek nema podataka o žrtvama.

Šef Organizacije za pomoć i spasavanje Crvenog polumeseca najavio je slanje čak 16 timova za potragu i spasavanje na lice mesta.

U intervjuu za ISNA, Babak Mahmudi je rekao:

- Nakon objave o nesreći sa helikopterom koji je prevozio predsednikov konvoj, spasilačke ekipe su poslate na lice mesta od strane Društva Crvenog polumeseca.

Navodeći da je mesto nesreće bilo na području Kalibara i Varzgana, on je rekao:

- Na lice mesta su upućeni dron Crvenog polumeseca i spasilačke ekipe. Takođe istražujemo stvar i sami ćemo biti tamo.

Izveštaji ukazuju da se dogodila nesreća, a ekipe treba da budu prisutne na licu mesta kako bi sprovele istragu u vezi sa tim.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!