UKRAJINA NAPALA RUSIJU: Eksplozije odjekivale cele noći, gori luka, otkazana nastava u školama (VIDEO)

Novosti online

17. 05. 2024. u 07:52

UKRAJINA je tokom prethodne noći napala mete u nekoliko ruskih oblasti sa više od 100 bespilotnih letelica.

УКРАЈИНА НАПАЛА РУСИЈУ: Експлозије одјекивале целе ноћи, гори лука, отказана настава у школама (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su PVO snage i jedinice Crnomorske flote uništile 102 ukrajinska drona i šest bespilotnih čamaca.

- Tokom protekle noći zaustavljen je niz pokušaja kijevskog režima da izvede terorističke napade pomoću bespilotnih letelica i bespilotnih čamaca Ratne mornarice Ukrajine na ciljeve na teritoriji Ruske Federacije - navodi se u saopštenju.

Dežurne ruske PVO snage oborile su 51 dron iznad teritorije poluostrva Krim i 44 bespilotne letelice iznad teritorije Krasnodarskog kraja. Šest bespilotnih letelica iznad oboreno je iznad teritorije Belgorodske oblasti i jedna nad teritorijom Kurska.

- Pomorska avijacija i patrolni čamci Crnomorske flote uništili su šest bespilotnih čamaca u Crnom moru - saopštilo je ministarstvo.

Među metama bile su luka u Novorosijsku i skladište nafte u Tuapseu. Na snimcima se vidi veliki požar u skladištu nafte. Guverner Krasnodarske teritorije Venijamin Kondratjev rekao je da je požar nastao zbog pada ostataka pogođene bespilotne letelice i da nije bilo povređenih u napadu. Tuapse je inače udaljen oko 500 kilometara od linije fronta.

Više od 30 eksplozija odjeknulo je tokom noći u Novorosijsku.

Stanovnici navode za lokalne medije da su eksplozije odjekivale satima i da je u pitanju najmasovniji napad bespilotnim letelicama na Novorosijsk od početka sukoba u Ukrajini. Tokom vazdušnog napada bio je zaustavljen i javni prevoz.

Vojni blogeri navode da je u Sevastopolju pogođena trafostanica i da je grad delimično bez struje. Lokalne vlasti otkazale su u petak ujutru nastavu u školama i aktivnosti u vrtićima dok se energetski sistem potpuno ne oporavi.

Veliki požar, podsetimo, izbio je nedavno u rafineriji nafte u Kaluškoj oblasti nakon napada ukrajinske bespilotne letelice.

BONUS VIDEO: SAM PROTIV SVIH!Na jednoj strani su Zapad, Savo Rokfeler, Zeleno-levi, Nestorović, a na drugoj Vučić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića