НОВОСТИ УЖИВО ИЗБОРИ 2024 СА ЛИЦА МЕСТА

САРМИЦЕ ОД БЛИТВЕ: Тако сочне да се топе при сваком залогају

Новости онлине

18. 05. 2024. у 09:00

Искористите сезону зелениша на најбољи начин. Блитва је нискокалорично поврће са високим садржајем магнезијума, гвожђа, калијума и витамина А, Ц и К, веома је храњива, што је чини савршеном намирницом не само за ваше здравље, већ и за укусан оброк.

САРМИЦЕ ОД БЛИТВЕ: Тако сочне да се топе при сваком залогају

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 30 листова блитве

    за пуњење:

    1 главица црног лука

    300 г млевеног меса
    150 г пиринча
    со и бибер према укусу
    суви биљни зачин, према укусу
    уље
  • за прелив:

    2 дл киселе павлаке

    2 јајета
    50 мл млека
    со
    слатка зачинска паприка

Припрема:

Оперите добро листове блитве, одрежите петељке и кратко избланширајте у проврелој сланој води. Оставите их са стране да се оцеде.

Пређите на припрему фила. Упржите на мало уља црни лук, а када постане стакласт, додајте му млевено месо и још кратко динстајте.

Зачините смесу наведеним зачинима, према укусу.

Посебно обарите пиринач у води, мало га посолите и сједините са месом и луком.

Узмите листове блитве један по један. Раширите лист на длан, сипајте на њега кашику фила и умотајте у сармицу.

Подмажите ватросталну посуду уљем и ређајте сармице, једну до друге.

Направите прелив од павлаке, јаја, соли и мало млека. Све добро размутите виљушком и прелите преко сармица.

Сармице ставите у рерну и тек тада је укључите на 250 степени.

Пеците док сармице не порумене и док не испари сва течност. Поспите слатком зачинском паприком.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)

ВУЧИЋ НА ПРОВОКАЦИЈЕ НОВИНАРКЕ Н1: Не брините, следе вам веома радосне вести (ВИДЕО)

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић стигао је у штаб СНС-а. На самом улазу новинарка Н1 телевизије Жаклина Таталовић покушала је да испровоцира председника Србије, и председницу Скупштине Ану Брнабић.

02. 06. 2024. у 20:20

МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН Де Ниро о Београду, бомбардовању 99, Нолету, Хрватима и Бошњацима

"МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН" Де Ниро о Београду, бомбардовању '99, Нолету, Хрватима и Бошњацима

ПРОСЛАВЉЕНИ холивудски глумац Роберт Де Ниро, који је последњих дана у центру пажње јер је у 80. години седми пут постао отац, својевремено је посећивао нашу земљу, а симпатије према српском народу није скривао ни у својим изјавама.

02. 06. 2024. у 11:40

Коментари (0)

ЂОКОВИЋ ШОКИРАО ФРАНЦУСКЕ ПЕНЗИОНЕРЕ: Ево шта је Новак урадио после меча који је завршио у три ујутру (ВИДЕО)