КАКО ДА СКУВАТЕ САВРШЕН ПИРИНАЧ: Да никада не буде лепљив ни гњецав, у три корака можете да направите идеалан пиринач

Новости онлине

05. 05. 2024. у 09:00

Мале тајне великих кувара. У припреми пиринча увек постоје недоумице колико треба да се кува, на којој температури и у којој количини воде.

КАКО ДА СКУВАТЕ САВРШЕН ПИРИНАЧ: Да никада не буде лепљив ни гњецав,  у три корака можете да направите идеалан пиринач

Foto: Shutterstock

1. корак

Исперите пиринач неколико пута у хладној води. Такође, вода у коју ћете спустити пиринач пре него што посуду за кување ставите на ринглу мора да буде хладна.

2. корак

Постоји много начина припреме пиринча, али је најлакши апсорбујући метод: пиринач се кува у количини воде која је потребна да, у тренутку када је пиринач готов, сва вода већ испари.

Имајте на уму да већа количина воде даје сочнији и лепљивији, а мање воде резултира тврђим пиринчем. На једну шољу пиринча можете да сипате шољу и по воде и мало уља.

Након отприлике 12 минута кувања, течност ће испарити и пиринач ће бити ал денте готов.

3. корак

Одложите пиринач са шпорета и не склањајте поклопац. Сачекајте двадесет минута. Овај метод омогућава пари да се равномерно распореди, што  резултира компактнијом текстуром, а пиринач на дну шерпе ће бити подједнако ваздушаст као и онај на врху.

(ona)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПОКЛОН ВИКТОРА ОРБАНА БРАТУ ВУЧИЋУ: У Србију стигла моћна борбена возила! (ФОТО)

ПОКЛОН ВИКТОРА ОРБАНА БРАТУ ВУЧИЋУ: У Србију стигла моћна борбена возила! (ФОТО)

У РЕПУБЛИКУ Србију ушла је велика железничка композиција натоварена са 50 оклопних борбених транспортера БТР-80А који ће појачати јединице Војске Републике Србије. То је поклон мађарског премијера Виктора Орбана српском председнику Александру Вучићу.

01. 06. 2024. у 13:24

МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН Де Ниро о Београду, бомбардовању 99, Нолету, Хрватима и Бошњацима

"МОЖДА САМ ПОРЕКЛОМ И СРБИН" Де Ниро о Београду, бомбардовању '99, Нолету, Хрватима и Бошњацима

ПРОСЛАВЉЕНИ холивудски глумац Роберт Де Ниро, који је последњих дана у центру пажње јер је у 80. години седми пут постао отац, својевремено је посећивао нашу земљу, а симпатије према српском народу није скривао ни у својим изјавама.

02. 06. 2024. у 11:40

Коментари (0)

РУСИЈА ИЗНЕНАЂЕНА: Дејан Станковић преузео Спартак, али оно што су тада урадили поједини запослени у клубу - све је запањило