LESTER SE VRATIO U PREMIJER LIGU! Uspešna sezona ''lisica'' može biti krunisana osvajanjem Čempionšipa

V.M.

29. 04. 2024. u 07:35

NEKADAŠNjI prvak Engleske je matematički osigurao povratak u Premijer ligu, a ukoliko danas slavi protiv Prestona na ''Dipdejlu'' (21:00) krunisaće sjajnu sezonu osvajanjem Čempionšipa.

ЛЕСТЕР СЕ ВРАТИО У ПРЕМИЈЕР ЛИГУ! Успешна сезона лисица може бити крунисана освајањем Чемпионшипа

Foto: Profimedia

Nakon što je prošle godine poprilično iznenađujuće ispao iz elite, Lester se samo nakon godinu dana vraća u nju. Eksperiment sa Encom Mareskom na klupi se pokazao kao pun pogodak, igrači su se u potpunosti prilagodili njegovom napadačkom fudbalu koji se bazira na posedu lopte i bivši šampion Engleske će ponovo zaigrati u Premijer ligi.

Iako je delovalo da ima problema da podnese pritisak zbog vezanih poraza od Milvola i Plimuta sredinom aprila, gost je uspeo da se stabilizuje i ostvari bitne trijumfe nad Vest bromom i Sautemptonom koji su mu matematički osigurali neko od prva dva mesta.

Gosti su trenutno prvi na tabeli sa četiri poena prednosti u odnosu na Lids i Ipsvič koji se bore za drugu poziciju, tako da sve što im je potrebno kako bi ovu sjajnu sezonu krunisali osvajanjem Čempionšipa je da slave večeras na ''Dipdejlu''.

Pritiska više nema, igrači će biti opušteni na ovom duelu, a uz to imaju sjajnu priliku da osvoje sva tri boda jer se domaćin nalazi u negativnoj seriji od tri vezana poraza na kojima nije postigao nijedan gol.

Preston je dobro započeo kamapnju, jedno vreme je bio i u samom vrhu tabele, međutim nije uspeo da izdrži, počeo je pada već sredinom sezone, a samu završnicu prvenstva dočekuje na desetom mestu bez ičega da se bori u poslednja dva kola sem za ponos kluba.

Na prvom ovosezonskom duelu današnjih rivala Lester je slavio sa 3:0, a heroj pobede bio je dvostruki strelac Kiran Duzburi Hol za kojeg se može reći da je jedan od najzaslužnijih za povratak ''lisica'' u viši rang jer je tokom kampanje postigao čak 12 golova uz 14 podeljenih asistencija, što je poprilično impresivno ako uzmemo u obzir da se radi o veznom igraču.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Mekena, Potsa i Vajtmana, dok sa druge strane gosti nemaju problema sa povredama i suspenzijama, pa će Enco Mareska imati čitav roster na raspolaganju.

Momentum je definitivno na strani Lestera, međutim možda  je došlo određenog opuštanja među igračima nakon povrataka u Premijer ligu, pa oprezno predlažemo duplu šansu na ''lisice'' uz golove.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&2-5 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 17:43

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis