CENA JAJA UOČI PRAZNIKA VARIRA ŠIROM SRBIJE: Zavisi od nekoliko faktora, jedna pijaca ubedljivo najskuplja

Милица Шкорић
Milica Škorić

29. 04. 2024. u 09:54

U PRETHODNOJ nedelji zabeležene su cene jaja na pijacama širom Srbije, koje su varirale u zavisnosti od veličine, pa su mogle da se pronađu od 15 do 35 dinara po komadu. Na beogradskim pijacama maksimalna cena jaja je 30 dinara, dok se guščije pazari za čak 250.

ЦЕНА ЈАЈА УОЧИ ПРАЗНИКА ВАРИРА ШИРОМ СРБИЈЕ: Зависи од неколико фактора, једна пијаца убедљиво најскупља

Gradska uprava u Požarevcu

Jaja S veličine na pijaci u Čačku kretala su se od 15 dinara, pa sve do 35 dinara u Šapcu, što je objavilo i ministarstvo poljoprivrede u svom biltenu.

Prosečna cena jaja ove veličine iznosila je 17 dinara, a bilo ih je negde i od 18 do 22 dinara po komadu.

Nešto veća jaja, odnosno ona veličine M bila su najjeftinija na čačanskoj pijaci i koštala su 17 dinara, dok su za dinar više mogla da se nađu u Kraljevu, Nišu, Pirotu, Smederevu, Vranju i Kikindi.

Zrenjaninska pijaca nudila je jaja po komadu za 19 dinara, kao i pančevačka, dok su najskuplja bila na tezgama u Loznici i mogla su da se pazare za 25 dinara.

Nešto veća jaja, tačnije L veličine koštala su od 19 dinara, i to u Čačku, Kraljevu, Nišu, Pirotu, Vranju, a preko 25 u Šapcu do čak 30 u Loznici.

Cena jaja XL veličine proteklih dana bila su najjeftinija u Sremskoj Mitrovici i mogla su da se kupe za 18 dinara, a Loznica je bila vođa po ceni ovog proizvoda sa cenom od 32 dinara po komadu.

Na Bajlonijevoj pijaci u Beogradu cena jaja je već skočila, sada koštaju od 25 do 30 dinara po komadu, što znači da za samo 20 jaja treba izdvojiti od 500 do 600 dinara, što je minimum za pripremanje vaskršnje trpeze.

Podsetimo, najskuplje jaje koje je pronađeno na pijačnoj tezgi u Beogradu je guščije jaje, sa svojom cenom od čak 250 dinara po komadu.

BONUS VIDEO: „HRISTOS VOSKRESE“ - Sa Kule Beograd upućena prelepa čestitka povodom Uskrsa

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom