"ŠVABE" SE POBEDOM OPRAŠTAJU OD NAVIJAČA: Još jedna razočaravajuća sezona za "ždrepce"

O. M.

18. 05. 2024. u 09:00

ŠTUTGART se sastaje sa Borusijom iz Menhengladbaha u poslednjem kolu Bundeslige. Utakmica nema takmičarsk iznačaj, jer su "švabe" izborile plsaman u Ligu šampiona, a "ždrepci" i ove godine ostali u sredini tabele.

ШВАБЕ СЕ ПОБЕДОМ ОПРАШТАЈУ ОД НАВИЈАЧА: Још једна разочаравајућа сезона за ждрепце

FOTO: Tanjug/AP

Štutgart je treći na tabeli i obezbedio je Ligu šampiona posle 14 godina. To niko nije očekivao posle prošle sezone kada su tek u baražu izborili opstanak, pa su uz šampionski tim Bajera najveće su iznenađenje u Bundesligi ove sezone. 

Štutgart ne može da padne ispod trećeg mesta, ali i dalje ima šansu da završi drugi i prestigne minhenski Bajern. Moraju da pobede Borusiju, a Bajern mora da izgubi od Hofenhajma da bi se to desilo.

Štutgart je u nizu od dve pobede i pobedio je u četiri od poslednjih šest utakmica. Od januara su pretrpeli samo jedan poraz u ligi u 15 utakmica, pobedivši 11 u tom nizu.

Šest od njihovih poslednjih osam utakmica je došlo 3+, a četiri "oba tima daju gol". Nisu uspeli da postignu gol u samo tri utakmice i jedini su tim u ligi koji je postigao gol u svakoj utakmici kod kuće ove sezone. Leverkuzenu to nije uspelo upravo protiv Borusije Menhengladbah (0:0). Kod kuće imaju samo jedan poraz, i to u oktobru.

Sa 74 gola imaju treći najbolji napad, a sa 39 primljenih golova treću najbolju odbranu.

Ovo je još jedna razočaravajuća sezona za Borusiju. Oni su 13. na tabeli i ovo im je najgori plasman u ligi od sezone 2010/11 kada su bili 16.

Borusija je u nizu od tri uzastopna remija i pet utakmica bez pobede. Imaju samo jednu pobedu u poslednjih 10 utakmica i samo tri tima u ligi su u lošijoj formi od njih od februara.

Devet od njihovih poslednjih 11 utakmica je završeno sa BTTS, a sedam sa više od 2,5 gola.

Samo Hofenhajm (28) je više puta došao "GG" u ligi od Borusije (25), na čijih 14 od 16 gostovanja su oba tima davali gol. Kada su ove sezone igrali u gostima, viđeno je u proseku 4,13 golova po utakmici.

NAŠ TIP: 1&GG (kvota 2,05)

NOVE KLADIONIČARSKE PRIČE: Prevario tinejdžera za 300.000 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!