BERLINCI SAMI SEBI ZAKOMPLIKOVALI: Frajburgu pobeda osigruava evropsku jesen

O. M.

18. 05. 2024. u 08:05

POSLEDNjE kolo nemačke Bundeslige otkloniće nekoliko preostalih nedoumica, a jedna od njih je i ko će se pridružiti Darmštatu na putu u Cvajtu.

БЕРЛИНЦИ САМИ СЕБИ ЗАКОМПЛИКОВАЛИ: Фрајбургу победа осигруава европску јесен

FOTO: Profimedia

Tu poziciju trenutno drži Keln, koji u najboljem slučaju može da izbori baraž protiv trećeplasiranog iz drugog razreda nemačkog fudbala. Tu, 16. poziciju trenutno drži Union Berlin, inače učesnik Lige šampiona u sezoni na izmaku.

A Berlinci mogu da padnu na 17. mesto, ali i da se izvuku bez baraža, za šta će im biti potrebna pobeda nad direktnim konkurentom Bohumom od dva razlike ili bilo koja pobeda, pod uslovom da Majnc izgubi od Volfsburga.

Dakle, očekuje nas mnogo uzbuđenja na stadionu pored kuće starog šumara, gde će navijači domećg tima gledati šta rade njihovi ljubimci, dok će jednim uhom osluškivati šta se dešava u Hajdenhajmu gde se domaći tim nada pobedi nad Kelnom i spletu (neo)bičnih okolnosti koje uključuju i pobedu Union Berlina i trijumf Bajera iz Leverkuzena u finalu nacionalnog kupa ne bi li na mala vrata ušao u Ligu konferencija, a drugim zbivanja u Volfburgu gde nezainteresovanom domaćem timu gostuje Majnc.

A Unionov rival Frajburg je daleko od toga da bude nezainteresovan, jer pobeda u ovoj utakmici ekipi Kristijana Štrajha može da osigura plasman u Evropu ako nekim čudom Kajzerslautern osvoji Kup i ostavi to osmo mesto u Ligi nebitnim za plasman u Evropu. Bio bi to lep oproštajni poklon Štrajha klubu u kome je proveo 12 i po godina kao glavni trener. Štrajh je u klub iz Švarcvalda stigao 1991. iz Homburga da bi u dresu "Brazilaca iz Brizgaua" završio igračku karijeru. 

Sva ova "viša matematika" mogla je da bude izbegnuta, samo da je Union Berlin sačuvao vođstvo protiv Kelna u prošlom kolu. Ali "jarčevi" su odbili da se predaju posle 0:2 u 19. minutu. Krajem prvog poluvremena su izjednačili, a onda, u stilu novog šampiona Nemačke Leverkuzena, sa dva gola u 89. minutu i u drugom minutu nadoknade stigli do tri boda vrednog preokreta.

Nije "gvozdenima" na ruku išla ni pobeda Majnca nad nezainteresovanom Borusijom iz Dortmunda, ali "žuto-crnima" valja oprostiti opuštanje, jer ih kroz dve nedelje očekuje finale Lige šampiona.

Union je domaćin a Frajburg je nešto kvalitetniji tim, pa je teško predvideti konačan ishod. Zatobog toga, predlog za klađenje na ovaj meč su golovi, jer pobeda je cilj obema ekipama,a pobede bez postignutog gola nema

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!