PREMIJER SRBIJE, MILOŠ VUČEVIĆ, U VALJEVU Dočekali Gerontološki centar

B. PUZOVIĆ

17. 05. 2024. u 14:54

- OVI objekti nisu pitanje samo neke građevine i novca koji smo potrošili u dobroj nameri i sa jasnim ciljem. Ovo je nešto što menja "krvnu sliku" naše države, što popravlja kvalitet života u Valjevu i u Kolubarskom okrugu. Posebno impresionira to što je objekat prostran i svetao, što je sve u njemu dostupno i moderno opremljeno, pa pravi sinergiju sa njegovom suštinskom namenom, da 100 korisnika dane u trećem životnom dobu provodi u najboljim mogućim uslovima - izjavio je premijer Srbije, Miloš Vučević, koji je juče svečano otvorio novi Gerontološki centar.

ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ, МИЛОШ ВУЧЕВИЋ, У ВАЉЕВУ   Дочекали Геронтолошки центар

Foto B. Puzovic

Zdanje u gradu na Kolubari prostire se na 6.300 kvadrata, sa 65 soba za ukupno stotinu korisnika. U suterenu je medicinski blok, a u prizemlju amfiteatar, dnevni boravak, prostorije za rekreaciju i deo soba. Prvih oko 60 korisnika biće useljeno najduže za dve sedmice.

Podsetimo, izgradnja je započeta još 2009, sredstvima koja je obezbedila Vlada Japana, ali je više puta prekidana, pa nastavljana... Tokom poslednje tri godine, obavljena je bezmalo kompletna rekonstrukcija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića