SVEČANO U RAVNOM POLJU KOD UGLJEVIKA: Selo zaigralo i zapevalo

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

15. 05. 2024. u 05:00

KULTURNO-UMETNIČKO društvo "Ravno Polje", iz istoimenog sela nadomak Ugljevika, proslavilo je krsnu slavu i jubilej 15 leta postojanja. Pridružili su im se u pesmi i igri gosti iz KUD "Vuk Karadžić" iz Loznice (Srbija), SKUD "Semberija" iz Bijeljine, KUD-a "Trnova" i Etno-grupa "Bosiljak" iz Brčkog.

СВЕЧАНО У РАВНОМ ПОЉУ КОД УГЉЕВИКА: Село заиграло и запевало

foto v mitrić

Umetnički rukovodilac KUD "Ravno Polje" Slaviša Jović kaže da ovo društvo broji dva dečja ansabla, prvi ansambl i veterane što je više od 150 članova.

U protekloj godini, Jović je izdvojio nastup društva na festivalu u Severnoj Makedoniji, kao i nekoliko nastupa u Srbiji i Srpskoj.

- Ove godine su planirane dve turneje. Za dečje ansamble imamo dogovorene nastupe u Srbiji i ovde kod nas, pa će i ova godina biti uspešna - najavio je Jović.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić nakon lomljenja slavskog kolača čestitao je krsnu slavu članovima ovog KUD-a sa željom da uvek pronose igrom i pesmom običaje ovog kraja.

Rezultati

KUD "Ravno Polje", istakao je Vasilije Perić, dokaz je da se u jednoj maloj sredini, zahvaljujući ljudima koji su posvećeni kulturi i tradiciji, mogu postići izuzetni rezultati na kulturnom polju.

- Podržavamo sva tri kulturno-umetnička društva u našoj opštini koja na najbolji mogući način čuvaju našu tradiciju, kulturu i običaje - naglasio je Perić.

Opština Ugljevik će za članove KUD-a "Ravno Polje" učestvovati u nabavci nove opreme kao i u daljem opremanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!