3 TOP SAVETA ZA POHOVANO MESO: Svi vole pohovano meso, a evo i nekoliko saveta kako da vam ispadne ukusno

Novosti online

18. 05. 2024. u 07:00

Koju god vrstu mesa da izaberete, bitno je kako ćete da ga spremite, jer od toga zavisi ukus. Najbitnija od svega je marinada, a što duže stoji to je bolje.

3 ТОП САВЕТА ЗА ПОХОВАНО МЕСО: Сви воле поховано месо, а ево и неколико савета како да вам испадне укусно

Foto: Shutterstock

Izbor mesa je ključan

Najbitnije je da izaberete kvalitetno meso i da ga isečete kako treba. Debljina oko 1 cm je idealna za šnicle, a svinjsko, ćureće, pileće i teleće je najbolje za poh. 

Marinada

Bitno je da pripremite dobru marinadu i da meso odstoji u njoj minimum sat vremena, a najbolje je preko noći. Tako će meso biti sočnije, a najbolja marinada se pravi od maslinovog ulja, belog luka, soka od limuna i začinskog bilja. 

Pohovanje 

Ako želite da poh bude hrskav, potrebno je da marinarno meso uvaljate u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Možete da dodate i neke začine u jaja ili brašno kako bi meso bilo ukusnije. Ni sir nije loše rešenje.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!