POČELI 41. „NUŠIĆEVI DANI“ U SMEDEREVU: Festival otvorila predstava „Švejk“ Beogradskog dramskog pozorišta

J. I.

16. 05. 2024. u 09:07

Pozorišni festival „ Nušićevi dani“ u Smederevu svečano je otvoren sinoć polaganjem venaca na spomenik najvećem srpskom komediografu Branislavu Nušiću.

ПОЧЕЛИ 41. „НУШИЋЕВИ ДАНИ“ У СМЕДЕРЕВУ: Фестивал отворила представа  „Швејк“ Београдског драмског позоришта

Foto: N. Živanović

-Meni je  pripala čast da otvorim festival besedom. Nisam se spremio. Uvek sam sa one druge strane zavese, i sa kolegama čekamo da ove besede prođu. Jer, ovaj festival nije oko besede. Ovaj festival je oko pozorišta, glumca i smeha. Uživajte. 41. „Nušićevi dani su otvoreni“, poručio je sa pozornice dramski umetnik Ljubomir Bandović.

Svečano otvaranje počelo je muzičko -scenskim performansom „Simfonija Nušić“, nakon čega je odigrana prva od pet takmičarskih predstava sa ovogodišnjeg repertoara, „Švejk“ Beogradskog dramskog pozorišta.

Narednih dana u takmičarskoj selekciji su predstave  „Obećanje naciji“ Ateljea 212, „Narodni poslanik“ Narodnog pozorišta Subotica i Gradskog kazališta Pula, potom „Ćelava pevačica“ Centra za kulturu Tivat i „Mister dolar“ Narodnog pozorišta u Beogradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo