PRETIO UBISTVOM UKOLIKO BUDE OSTAVLJEN: U kaseti radnika fabrike Aptiv u Leskovcu pronađeno oružje

I. M.

17. 05. 2024. u 13:58

Po ovlašćenju javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Leskovcu određeno je zadržavanje S.J.(29) iz Prokuplja, radnika leskovačke fabrike „Aptiv“ u čijoj je kaseti, u četvrtak popodne, pronađen pištolj. Ispostavilo se da je ovaj muškarac, kako se sumnja, tim oružjem pretio ubistvom koleginici sa kojom je bio u emotivnoj vezi.

ПРЕТИО УБИСТВОМ УКОЛИКО БУДЕ ОСТАВЉЕН: У касети радника фабрике Аптив у Лесковцу пронађено оружје

foto: I.Mitić

On je, po nalogu nadležnog tužilaštva, zadržan do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Kako su preneli pojedini mediji, osumnjičeni je pištolj marke „češka zbrojevka“, kalibra 7,65 milimetara, za koji nema dozvolu, iz Prokuplja gde živi, doneo u fabriku „Aptiv gde radi. On je pištolj stavio u svoj ormarić odakle ga je, nakon nekog vremena, uzeo i njime zapretio svojoj emotivnoj partnerki koja radi u istoj fabrici da će je ubiti ukoliko i dalje ne bude sa njim u emotivnoj vezi.

- Pištolj, bez okvira i municije, osumnjičeni je u četvrtak uneo u fabriku i njime je pretio emotivnoj partnerki. S obzirom da je mera zadržavanja u toku, o predlaganju i određivanju pritvora odlučivaće se po isteku mere odnosno nakon saslušanja osumnjičenog – navedeno je u saopštenju glavnog javnog tužioca Ljiljane Zlatanović Janković.

foto: I.Mitić

Ovaj događaj je uznemirio zaposlene u fabrici koja ima oko tri hiljade radnika, a dan posle šokatnog otkrića spekuliše se o tome kako je osumnjičeni uspeo da unese oružje u proizvodni objekat. Iz fabrike „Aptiv“ se nisu oglašavali o ovom slučaju. Istragu su prepustili nadležnim organima. I inače rigorozne kontrole na ulazu u fabrički krug od jutros su, kako pričaju pojedini radnici, još više pooštrene.

- Kontrole zaposlenih nisu ni ranije bile retke. Pretresi su detaljni, a radnici se povremeno i nasumično kontrolišu na alkohol i drogu. Ne znam šta se tačno desilo. Kažu da ga je prijavila žena kojoj je pretio, ali se priča i da je pištolj primetio neko od kolega posle čega je pozvana policija. Sreća je da je slučaj na vreme otkriven, jer ko zna šta je sve moglo da se desi i koliko je ljudi, u ova luda vremena, moglo da strada – kaže jedan od radnika sa kojim smo razgovarali.

Zbog pretnje koju je uputio partnerki osumnjičeni bi mogao da bude kažnjen novčanom ili kaznom zatvora do jedne godine, dok mu za neovlašćeno nošenje oružja preti zatvorska kazna, od dve do 12 godina, i novčana kazna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo