OBELEŽENA PRVA GODIŠNJICA MASAKRA U RIBNIKARU: Mužičko-scenskim programom i pesmom Sofijinog otca završeno Buđenje

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

03. 05. 2024. u 21:55

OBELEŽAVANjE prve godišnjice masovnog ubistva u Osnovnoj školu "Vladislav Ribnikar", u okviru posebnog komemorativnog programa "Buđenje", završilo se večeras muzičko-scenskim programom, koji je zamišljen kao izraz kolektivne tuge.

ОБЕЛЕЖЕНА ПРВА ГОДИШЊИЦА МАСАКРА У РИБНИКАРУ: Мужичко-сценским програмом и песмом Софијиног отца завршено Буђење

Foto Tanjug

Tokom scensko-muzičkog nastupa puštena je i pesma "Wait for me" čiji je autor Slobodan Negić, otac ubijene učenice Sofije, koji je pesmu njoj posvetio.

Program izveden u Studentskom kulturnom centru (SKC) režirao je Boris Liješević.

Na kraju programa prikazane su slike sa imenima svih žrtava oba masovna zločina 3. i 4. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" i Malom Orašju i Duboni, selima kod Smedereva i Mladenovca.

Godišnjica masovnog ubistva u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Rribnikar", u kojoj je učenik iz vatrenog oružja usmrio devetoro đaka i čuvara škole, obeležena je danas, a komemorativni dan, uz poseban program pod nazivom „Buđenje” označio je, kako je najavljeno, početak višeslojnog procesa memorijalizacije.

Foto Tanjug

Tog 3. maja, K.K. je na licu mesta ubio školskog čuvara i devet učenika.

U školi su ubijeni Bojana Asović (11), Ana Božović (11), Katarina Martinović (12), Mara Anđelković (13), Ema Kobiljski (13), Sofija Negić (13), Andrija Čikić (14), Adriana Dukić (14), Angelina Aćimović (14) i čuvar Dragan Vlahović (53).

Sutra će u Malom Orašju i Duboni biti obeleženo godinu dana od rafala koji su ugasili devet mladih života.

Uroš Blažić te večeri u Duboni ubio brata i sestru Milana (22) i Kristinu (25) Panić i njihovog druga Dalibora Todorovića (25), potom u Malom Orašju Nemanju Stevanovića (20), Lazara Milovanovića (19), Marka Mitrovića (18), Aleksandra Milovanovića (17) i Nikolu Milića (14).

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove