NISTE KRIVI ZA SREBRENICU: Podrška iz Rumunije - Poslaćemo otvorena pisma u UN

Novosti online

17. 05. 2024. u 14:12

PREDSEDNICA SOS partije Diana Jovanović Šošoka izjavila je da se nada da UN neće usvojiti rezoluciju o Srebrenici i najavila da će lično uputiti otvorena pisma UN i svim političarima iz Evrope i sveta.

НИСТЕ КРИВИ ЗА СРЕБРЕНИЦУ: Подршка из Румуније - Послаћемо отворена писма у УН

Tanjug

- Poslaću otvoreno pismo i moliti političare iz cele Evrope i sveta da pošalju otvorena pisma UN i da ponovo analiziraju vaš slučaj jer niste krivi za ono što se desilo u Srebrenici, kao ni za ono što se desilo na Kosovu, rekla je ona i naglasila da će i u pismu UN ponoviti da je Kosovo - Srbija.

Dodaje da se nada da se neće desiti da rezolucija bude usvojena.

- Ali, nažalost, ako se desi, to znači da ćete biti najveći primer kako jedna država može da bude okupirana na osnovu laži, rekla je Jovanović Šošoka i dodala da Srbija za obične ljude, za Rumuniju i njene političare neće biti "žigosana", već će biti heroj.

- Za nas, za prave ljude, za nas iz Rumunije, pa i političke ličnosti poput mene, vi ćete biti naši heroji. I zato moramo da vas branimo i da vam pomognemo da se odbranite pred ovim masovnim napadom, naglasila je Jovanović Šošoka.

Prema njenim rečima, Srbija mora da apeluje na svoj narod, na ljude iz svih krajeva i ne samo širom Srbije, već i u Evropi jer ima dosta država koje shvataju da su u opasnosti.

- Morate se braniti i tražiti od svih drugih država oko vas, uključujući i Rumuniju, da brane vašu državu i svoj narod. Ako uspeju sa vama, uspeće sa mnom, uspeće sa Bugarskom, uspeće sa Mađarskom, sa Makedonijom, kaže Jovanović Šošoka.

Kako je naglasila, sve države na Balkanu imaju dužnost i obavezu da brane Srbiju.

(RT Balkan)

BONUS VIDEO: SAM PROTIV SVIH!Na jednoj strani su Zapad, Savo Rokfeler, Zeleno-levi, Nestorović, a na drugoj Vučić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića