ŠAMPION SPREMA OSVETU: Sasuolo jedini uspeo da skine skalp Interu ove sezone

O. M.

04. 05. 2024. u 11:32

INTER gostuje Sasuolu u 35. kolu italijanske Serije A.

ШАМПИОН СПРЕМА ОСВЕТУ: Сасуоло једини успео да скине скалп Интеру ове сезоне

FOTO: Tanjug/AP

"Neroverdi" su i dalje jedina ekipa koja je ove sezone u Seriji A savladala novog šampiona. Bilo je to krajem septembra u šestom kolu, kada je na "Đuzepe Meaci" viđen preokret "iz keca u dvojku".

Bio je to jedan od retkih svetlih trenutaka u sezoni za Sasuolo, koji je od tada pobedio samo tri puta, protiv Empolija, Fiorentine i Forzinonea, pri čemu su ove dve potonje utakmcie ujedno i jedine dve u kojima odbrana "nero-verda" nije poklekla.

Samo jedna pobeda u poslednjih 15 kola dovela je Sasuolo na 19. poziciju i vrlo blizu ispadanju u Seriju B, posle 11 solidnih sezone u elitnom razredu italijanskog fudbala.

Sasuolo sada ima velikih pet bodova minusa u odnosu na Veronum kao i na Empoli i Frosinone, koji su prvi iznad crte a sutra igraju međusobno. Pored Udinezea koji ima dva boda više od Sasuola, za opstanak se bori i Kaljari koji je na koti 32. Salernitana je odavno prežaljena, pa će ovih šest timova voditi borbu da izbegnu jedno od dva preostala mesta koja vode u Seriju B.

Čini se da je Leče sa 36 bodova u znatno boljoj poziciji mada ni "đalorosi" nisu sigurni, naročito zato što bi ih sutrašnji kiks protiv Kaljarija ostavio sa samo jednim bodom više od Sardinijaca.

Što se tiče Intera stvari su jasne. Sa svim pobedama do kraja prešli bo "stotku" i ostali samo za bod kratki od rekordne Juventusove sezone sa 102 osvojena boda.

Da im osiguravanje titule šampiona nije označilo kraj pobedničkih ambicija govori i prošlo kolo u kome su sa igračem manje pobedili Torino i tako "bikovima" značajno umanjili šanse za evropski fudbal naredne jeseni.

Intr je postiga ogol u oba poluvremena na 18 utakmica ove sezone, ali ne i u prvom meču protiv Sasuola, čija odbrana je jedna od dve najporoznije u ligi.

NAŠ TIP: I1-&II1+ (kvota 1,45)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

PREDRAG JOKANOVIĆ: Maritimo sanja baraž