ODE NOLE KAD I NJEGOV IDOL! Poznati stručnjak tvrdi: Novak Đoković u avgustu završava karijeru

Novosti online

17. 05. 2024. u 10:26

SVE oči su uprte u Pariz i Novaka Đokovića. Rolan Garos će samo biti zagrevanje za ono za šta još najbolji teniser sveta živi, a to je zlato na Olimpijskim igrama. Vimbldon će biti ili neće samo prolazna stanica na putu ka jedinom neostvarenom snu najvećem koga je "beli sport" ikada video.

ОДЕ НОЛЕ КАД И ЊЕГОВ ИДОЛ! Познати стручњак тврди: Новак Ђоковић у августу завршава каријеру

FOTO: Tanjug/AP

Cela Srbija, ali i onaj pravedni sportski svet sigurno želi da vidi Đokovića sa tom dugo očekivanom medaljom oko vrata u avgustu u Parizu. A šta posle?

Nekadašnji trener Endija Marija, bivši britanski teniser Mark Peči tvrdi da će se Novak fokusirati na osvajanje zlatne medalje, a onda završiti karijeru.

On se oglasio na društvenoj mreži Tviter, gde je Novakovu situaciju uporedio sa legendarnim Pitom Samprasom, inače idolom srpskog tenisera. Amerikanac je svojevremeno doživeo pad u formu i na rang-listi, a zatim pronašao novu motivaciju i pogurao sebe ka još jednom velikom uspehu u karijeri. Iako su ga svi otpisali, Sampras je osvojio Ju-Es open 2002. godine i tako stigao do tada rekordnog 14. grend slem trofeja. U narednim mesecima nije igrao na turnirima, penzionisao se tek u avgustu 2003. godine, a u poslednjim godinama karijere osvojio je samo taj jedan, pomenuti veliki trofej.

- Ima li još neko utisak da će Novak napraviti sve da uzme zlato na Olimpijskim igrama i onda se oprostiti od tenisa? I dalje je među favoritima za titule na Rolan Garosu i Vimbldonu, ali takvi rezultati iziskuju ogromnu žrtvu. Sve podseća na 2002. godinu i Pita Samprasa - napisao je svojevremeno 80. teniser na ATP listi.

Što se tiče predstojećeg rasporeda, Novak Đoković će igrati na Rolan Garosu, a zatim se sezona kratko seli na travu. Pretpostavlja se da će Srbin igrati Vimbldon, ali se zatim odmah vratiti na šljaku jer se u Parizu igraju Olimpijske igre. Teniski turnir na Olimpijskim igrama igra se od 27. jula do 4. avgusta, a posle...

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!