BELA ČORBA OD KARFIOLA: Ukusna, hranljiva i bogata vitaminima

Novosti online

17. 05. 2024. u 16:39

Ova krem čorbica se pravi jako brzo, obožavaće je svi koji je probaju.

БЕЛА ЧОРБА ОД КАРФИОЛА: Укусна, хранљива и богата витаминима

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 manji karfiol
  • 2 šargarepe
  • 2 kašike pavlake
  • 1/2 limuna
  • 1 kocka za supu od povrća
  • 1 l vode
  • so, biber
  • svež peršun

Priprema:

1. Dobro operite karfiol pod mlazom hladne vode, isto uradite i sa šargarepama i iseckajte ih na sitnije komade.

2. Stavite povrće da se kuva. Kad voda provri, dodajte kocku za supu, biber i so prema ukusu.

3. Kuvajte 15 minuta (proverite viljuškom da li je dovoljno omekšalo), pa ga izmiksajte u blenderu. Prethodno ostavite sa strane nekoliko krupnijih cvetova karfiola, koje ćete vratiti u čorbu kad bude gotova.

4. Pre služenja dodajte pavlaku i sok od limuna, blago promešajte i pospite peršunom.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića