KOMŠIJE U ŠOKU: Na mestu zločina - U bloku 44, gde je Nikola L. (45) ubio partnerku Lelu S.(55), a potom i sebe

J.D.Lj.

16. 05. 2024. u 16:57

DAN posle stravičnog zločina u novobeogradskom Bloku 44, stanari zgrade u Gandijevoj 174, gde su se dogodilo ubistvo i samoubistvo nekadašnjih emotivnih partnera, i dalje su u šoku.

КОМШИЈЕ У ШОКУ: На месту злочина - У блоку 44, где је Никола Л. (45) убио партнерку Лелу С.(55), а потом и себe

Foto Z. Uskoković

Kako se sumnja, Nikola L. (45) juče je u stanu broj 22, posle kraće svađe, nasrnuo na Lelu S. (55) i, usmrtio je sa više uboda nožem. Nakon toga, Nikola je sebi prerezao vrat i preminuo do dolaska ekipe Hitne pomoći.

Prema nekim informacijama, žena se pre nekoliko meseci doselila iz Požarevca i tri puta je prijavljivala Nikolu za nasilje, zbog čega su mu svaki put izricane hitne mere. Sumnja se da je Lela boravila u stanu svoje majke, kako bi se sklonila od nasilnika, a Nikola je u sredu došao iz Požarevca, neposredno pre nego što će počiniti zločin i odmah sa vrata počeo da se svađa sa bivšom partnerkom. 

- Tu ženu niko od nas nije poznavao, znali smo je samo iz viđenja - kaže nam jedna komšinica. - Stan je u vlasništvu njene majke Branislave, koja je godinama u inostranstvu. Ona je nedavno došla i odmah otišla u banju, a mislim da je ćerka došla da čuva stan, koji je i ranije povremeno obilazila, jer su se plašile da bi čovek koji je nekada živeo u tom stanu, mogao da uđe i oduzme im ga, s obzirom na to da se godinama sude zbog imovine. 

Komšije navode da se juče, oko podneva, na vratima Branislavinog stana, pojavio Lelin nekadašnji partner: 

- Ona ga je pustila u stan. Nakon kraćeg vremena, odatle su se prvo čule buka i galama. Svađali su se, ne znamo zašto. Možda je taj Nikola bio previše posesivan i ljubomoran. U svakom slučaju, bilo je bučno, a onda je komšija pozvao Lelinog sina da dođe. 

Niko, međutim, nije očekivao da će, koji minut kasnije, u stanu uslediti pravi horor. 

- Lelin sin je došao, ali je zatekao zaključana vrata. Razvalio ih je i onda zatekao jezivu scenu. Videli smo kako trči iz ulaza, bio je van sebe, čuli i da viče: "Ubio mi je majku! Zovite Hitnu i policiju". Još mi odzvanjaju te reči u ušima. Krvi je bilo svuda po zgradi - kažu komšije. 

NEMOJTE ĆUTATI, PRIJAVITE NASILjE

NEMOJTE ćutati, prijavite svako nasilje, jer to nije problem samo dvoje ljudi, već svih nas. Ovako se više ne može, zakon se mora menjati - istakao je zaštitnik građana Zoran Pašalić je nakon saznanja da je u Novom Beogradu muškarac ubio vanbračnu partnerku pa izvršio samoubistvo. Pašalić je pokrenuo postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva unutrašnjih poslova i Gradskog centra za socijalni rad Beograd i naglasio da svi oni koji su znali za eventualne prethodne loše odnose između partnera, a nisu na to reagovali, snose svoj nemali deo odgovornosti. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!