BESPLATNI INTERNISTIČKI PREGLEDI I ANALIZA KRVI: U nedelju preventivni pregledi u Opštoj bolnici i ambulanti na Prozivci u Subotici

J. L.

17. 05. 2024. u 13:08

U internističkom delu Polikliničke službe Opšte bolnice i u ambulanti Doma zdravlja na Prozivci u Subotici u nedelju će se održati preventivni pregledi.

БЕСПЛАТНИ ИНТЕРНИСТИЧКИ ПРЕГЛЕДИ И АНАЛИЗА КРВИ: У недељу превентивни прегледи у Општој болници и амбуланти на Прозивци у Суботици

Foto: J. Lemajić

Ovom prilikom svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, moći će da bez zakazivanja i uputa izmere krvni pritisak, urade EKG i ultrazvučni pregled abdomena, i provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku.

-Molimo pacijente , koji žele da urade laboratorijske analize , da pre toga ne doručkuju!
Zakazivanje nije potrebno, već je dovoljno  da građani odu do zdravstvene ustanove od 8 do 17 sati - kažu u Domu zdravlja Subotica.
Ministarstvo zdravlja na ovaj način nastavlja akciju koja je uspešno realizovana pre pandemije korona virusa u okviru koje je, za više od dvadeset dana, besplatne zdravstvene preglede obavilo blizu pola miliona ljudi. Akcija preventivnih pregleda naišla je na veliki odziv, a njen značaj, pored velikog broja građana koji su obavljali preglede, dodatno potvrđuje i podatak da je tom prilikom nekoliko hiljada njih upućeno na dalju dijagnostiku i hitno bolničko zbrinjavanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića